gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Izjemni pevki Klara in Tamara

Med 15. 11. 2019 in 17. 11. 2019 je v romunskem mestu Poliesti potekal 8. Mednarodni pevski festival November music. Pod mentorstvom Vocal BK studia (mentorja Maša But in Boštjan Korošec) sta se ga udežili Klara Tiselj, 2. j in Tamara Šumej, 4. b, in dosegli izjemen uspeh.

V izredno močni konkurenci, nastopilo je več kot 70 pevk in pevcev iz številnih evropskih držav, sta Klara Tiselj in Tamara Šumej postali absolutni zmagovalki v svojih kategorijah. Klara Tiselj pa je osvojila tudi “Grand Prix” – veliko nagrado tekmovanja za doseženo najvišje število točk celotnega tekmovanja.

Dekleti sta blesteli tudi v kategoriji “malih vokalnih skupin”, kjer sta nastopili v duetu in prav tako posegli po najvišjem mestu. Obe sta prejeli tudi povabila na druge prestižne mednarodne festivale in gostovanja.

Osvojena odličja:

– Grand Prix, Klara Tiselj za doseženo najvišje število točk osmega mednarodnega festivala “November Music Festival Poliesti, Romania”.

– 1. mesto v kategoriji, Tamara Šumej za odličen nastop v finalu osmega mednarodnega festivala “November Music Festival Poliesti, Romania”.

– 1. mesto v kategoriji duetov Klara Tiselj in Tamara Šumej za odličen nastop v finalu osmega mednarodnega festivala “November Music Festival Poliesti, Romania”. 

– Tamara Šumej in Klara Tiselj: vabilo za sodelovanje v finalu osemnajstega mednarodnega festivala “Pop music Contest for young singers Silver Yantra Bulgaria”.

– Klara Tiselj: Vabilo za sodelovanje v finalu mednarodnega pevskega tekmovanja “Zimske pesmi, Bukarešta 2019”, Romunija. – Klara Tiselj: Posebno vabilo na “World Championships of performing arts Los Angeles ZDA 2020”.

Iskrene čestitke!

Vodstvo šole

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.