gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Izjemni pevki Klara in Tamara

Med 15. 11. 2019 in 17. 11. 2019 je v romunskem mestu Poliesti potekal 8. Mednarodni pevski festival November music. Pod mentorstvom Vocal BK studia (mentorja Maša But in Boštjan Korošec) sta se ga udežili Klara Tiselj, 2. j in Tamara Šumej, 4. b, in dosegli izjemen uspeh.

V izredno močni konkurenci, nastopilo je več kot 70 pevk in pevcev iz številnih evropskih držav, sta Klara Tiselj in Tamara Šumej postali absolutni zmagovalki v svojih kategorijah. Klara Tiselj pa je osvojila tudi “Grand Prix” – veliko nagrado tekmovanja za doseženo najvišje število točk celotnega tekmovanja.

Dekleti sta blesteli tudi v kategoriji “malih vokalnih skupin”, kjer sta nastopili v duetu in prav tako posegli po najvišjem mestu. Obe sta prejeli tudi povabila na druge prestižne mednarodne festivale in gostovanja.

Osvojena odličja:

– Grand Prix, Klara Tiselj za doseženo najvišje število točk osmega mednarodnega festivala “November Music Festival Poliesti, Romania”.

– 1. mesto v kategoriji, Tamara Šumej za odličen nastop v finalu osmega mednarodnega festivala “November Music Festival Poliesti, Romania”.

– 1. mesto v kategoriji duetov Klara Tiselj in Tamara Šumej za odličen nastop v finalu osmega mednarodnega festivala “November Music Festival Poliesti, Romania”. 

– Tamara Šumej in Klara Tiselj: vabilo za sodelovanje v finalu osemnajstega mednarodnega festivala “Pop music Contest for young singers Silver Yantra Bulgaria”.

– Klara Tiselj: Vabilo za sodelovanje v finalu mednarodnega pevskega tekmovanja “Zimske pesmi, Bukarešta 2019”, Romunija. – Klara Tiselj: Posebno vabilo na “World Championships of performing arts Los Angeles ZDA 2020”.

Iskrene čestitke!

Vodstvo šole

Objavi komentar

Če želiš objaviti komentar, moraš biti prijavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content