Pesem besede – koncert ob 90-letnici Jakoba Ježa

PESEM BESEDE, slavnostni koncert ob 90-letnici skladatelja Jakoba Ježa.
Četrtek, 8. 11. 2018, ob 19. uri v veliki dvorani Narodnega doma v Celju (Trg celjskih knezov 9, Celje).

Skladatelj Jakob Jež, nekdanji dijak celjske gimnazije in eden najvidnejših sodobnih slovenskih skladateljev, bo 23. novembra letos praznoval 90 let. Njemu v čast bodo mlade pevke in pevci iz Celja in regije priredili koncert njegovih skladb, ki jih je napisal za otroške, mladinske, dekliške, fantovske in mešane mladinske zbore.
Jakob Jež je vse življenje zelo tesno povezan s Celjem, zlasti z Mladinskim pevskim festivalom in otroškimi ter mladinskimi zbori iz našega mesta in regije, ki jim je posvetil velik del svojega opusa, jih redno obiskoval na vajah in koncertih ter jih spremljal na njihovi poti.

Na koncertu bodo sodelovali Otroški zbor OŠ Nazarje, mešana mladinska pevska zbora I. gimnazija v Celju in šolski center celje, DPZ GCC, Nonet GCC in FAVOZA ! Gimnazije Celje – Center z zborovodji Katjo Gruber, Barbaro Arlič Kerstein, Andreja Ocvirk, Tomaž Marčič, David Preložnik in Gregor Deleja. Posebna točka koncerta bo krstna izvedba skladbe Zlatolase deklice, ki jo je Jakob Jež napisal letos. Izvedel jo bo mladinski zbor osemdesetih pevcev s 25 osnovnih šol naše regije, ki so nosilke naziva Kulturna šola, ki ga podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Projektni zbor, ki je nastal posebej za to priložnost, bo vodila Katja Gruber, mednarodno priznana »starosta« mladinske zborovske glasbe naših krajev.

Častna pokroviteljica koncerta je Mestna Obcina Celje, generalna pokroviteljica pa Zavarovalnica Triglav, d.d.

Zavarovalnica Triglav, d.d. 

Vstop je prost.

Pojdi na vsebino