Junaki prihodnosti

Aktiv učiteljev naravoslovja vabi k sodelovanju v tekmovanju  “Junaki prihodnosti”. Če ste pripravljeni sodelovati,  pišite na naslov.

Vabimo vas, da se nam pridružite in se prijavite na srednješolsko znanstveno tekmovanje Junaki prihodnosti, s katerim želimo dvigniti zavedanje o pomembni vlogi znanosti v našem vsakdanjem življenju in trajnostnem razvoju.

 Naloga srednješolskih ekip na znanstvenem tekmovanju Junaki prihodnosti je najti težavo v svojem okolju ter jo rešiti, s pomočjo učitelja kot vodje ekipe. Omenjene težave so lahko izguba energije v šoli ali pa prekomerna proizvodnja odpadkov, pomembno je le, da za njihovo reševanje uporabijo znanstvene metode.

Ekipe se lahko na tekmovanje prijavijo s predstavitvami ali video posnetki trajnostnih rešitev od 13. 1. do 30. 3. 2015.

 Vse informacije o poteku znanstvenega tekmovanja, prijavi in nagradah, najdete na sledeči spletni strani: https://www.chemgeneration.com/si/futureheroes/.

Znanstveno tekmovanje Junaki prihodnosti poteka v okviru izobraževalne spletne strani Chemgeneration.com in ga podpirajo sledeči partnerji: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za kemijske industrije, Slovenska znanstvena fundacija, Slovenski kemijski portal kemija.org, Društvo planet Zemlja in Slovensko kemijsko društvo.

 

Skip to content