gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Klub zgodovinarjev na Irskem

 Lep pozdrav!
Pošiljam nekaj utrinkov od včeraj in danes z našega potovanja po Irski. Imamo se lepo in povrhu vsega nam zaenkrat služi tudi vreme (preveč ne smemo hvaliti situacije, da se nam ne “sfiži”).
Obiskali smo Rock of Cashel, najbolj fotografiran kraj na Irskem, prespali v Limericku, ki med drugim slovi po odlični ekipi rugbya in nadaljevali pot mimo gradu Bunratty do kraške pokrajine Burren in klifov Moherja. Za konec smo danes prečkali še reko Shanonn, ki je najdaljša na Irskem in se nastanili v idiličnem mestu Tralee, ki med drugim slovi po izboru lepotic Rose of Tralee.
[nggallery id=267]
Jutri pa nas čaka Ring of Kerry, krožna pot po enem najlepših delov Irske.
Včeraj smo popotniki na Irskem občudovali Ring of Kerry, krožno pot po jugozahodnem delu Irske. Tudi tokrat smo imeli vreme na naši strani, saj nas je dež spremljal le kratek čas in še to, ko smo bili na avtobusu. Na postanku, kjer smo naredili še eno skupinsko fotografijo pa je pihalo še močneje, kot na klifih Moherja – kar lahko tudi preverite na sami fotografiji. Še posebej zanimiv pa je bil obisk ovčje farme Kissane, kjer so nam pokazali, kako strižejo ovce. Sledila je še demonstracija zganjanja črede s pomočjo delovnih psov. Psički Nan in Jane sta delo opravili več kot odlično, obenem pa so imeli na “uvajanju” še Casey, ki se je vključila šele na koncu, saj še ne obvlada ukazov. Dan smo zaključili v Kilarneyu. Tu se začne in konča krog po Kerryu in kot nam je povedal naš lokalni vodnik Garry, je Kilarney že večkrat osvojil prvo mesto kot najbolj čisto in urejeno mesto v okraju Kerry.
 
Danes nas čaka ogled državne konjušnice  in japonskega vrta v mestu Kildare ter eno najbolj obiskanih in zgodovinsko pomembnih nahajlišč Bru na Boyne z Newgrangeom.Trenutno nas spremlja sonce in vsi držimo pesti, da bo tako tudi ostalo. Lep pozdrav od nas vseh!

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.