gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Koristnost nekoristnega v veganstvu

Že samo v štirih letih se je število ljudi, ki so se odločili, da se bodo zaradi zdravja, okolja in predvsem zaradi moralnih zadržkov odpovedali živalskim izdelkom, podvojilo. V luči naglih sprememb v dojemanju položaja neljudi v naši družbi še vedno prevladuje mnenje, da ni napak izkoriščati živali za hrano, obleko in zabavo. Je veganstvo resnično moralna nuja, gre le za novodobno muho ali še huje, za skrajno in nevarno ideologijo?

Vabimo vas, da odgovore na ta in podobna vprašanja poiščete v najnovejšem webinarju v okviru sklopa Koristnost nekoristnega, ki je tudi del dogajanj v tednu Evrope na GCC. Naš dijak Matevž Bervar, maturant iz filozofije in biologije, bo natančno predstavil etično veganstvo iz filozofskega in praktičnega vidika ter analiziral večino argumentov, ki jih slišimo v prid in proti tej kontroverzni moralni poziciji. Približno štiridesetminutni predstavitvi bo sledila še priložnost, da sodelujoči postavijo vprašanja, izrazijo argumentirana mnenja ali se spustijo v debato.

Če želite bolje razumeti gibanje za pravice živali, preizkusiti kritičnost svojega mišljenja in se soočiti z moralnostjo vaših dejanj, se nam pridružite v sredo, 12. 5., ob 17h na MS Teams.

Prijave zbiramo na povezavi https://forms.gle/w2nqacJDFQFob7N69 do 11. 5. Povezavo do dogodka boste prejeli na vaše e-mail naslove na dan dogodka.

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content