Koristnost nekoristnega s Tatjano Rozman in Andražem Terškom

V sklopu cikla humanističnih predavanj Koristnost nekoristnega bomo v tretjem tednu novembra gostili kar dva izjemna gosta.

V torek, 20. 11., bo ob 12.25 v šolski knjižnici predavanje mag. Tatjane Rozman, profesorice filozofije in zgodovine na I. gimnaziji v Celju, vodilna tema pa razmišljanje o humanizmu novega človeka. V četrtek, 22. 11., pa nas bo ob 11.35 v šolski knjižnici obiskal eminentni ustavnik in pravni filozof dr. Andraž Teršek, tudi prepoznavni publicist. Skupaj z nami bo razmišljal o kompasih sedanjosti in prihodnosti, predvsem o odgovornosti in smislu družbene vpetosti človeka.

Andraž Teršek je brez dvoma najbolj glasen, jasen, artikuliran in družbeno angažiran  mladi slovenski intelektualec, sicer pravoslovec in profesor, borec za človekove pravice, zavezan odgovornosti, pravičnosti in etiki. Njegova moralna zaveza in načelnost se izkazuje tudi čez številne knjige, napisal jih je že 15, tudi roman in poetiko. V njih odkrito spregovori o družbenih, političnih in pravniških dilemah družbe, pa o pameti, psihologiji in čustvih. Njegova svetost je svoboda, zlasti izražanja. Njegova načelnost in premočrtnost sta za naš prostor navdihujoči. Prepričani smo, da bo s svojo pronicljivostjo navdušil tudi vas. Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije prejmete pri profesoricah Petri Lajlar in Valeriji Zorko.

Vabljeni k udeležbi!

Skip to content