GCC letni kino 2018

Kino pod šolskimi zvezdami v sodelovanju z Mestnim kinom Metropol

  1. 6. = Ženska, ki poje (Incendies, drama, Kanada / Francija, 2010)

Pretresljiva družinska drama o bratu in sestri, ki se v iskanju svojih korenin podata na nemirni Bližnji vzhod in tako izpolnita materino poslednjo željo. Poetično pričevanje o neizbrisni dediščini nasilja in neizmerni moči ljubezni.

  1. 6. = Dvojina (romantična drama, Slovenija / Danska / Hrvaška, 2013)

Nekega poletnega večera se v Ljubljani križata poti dveh deklet: skrivnostne Danke Iben, ki se je tu znašla zaradi tehničnih težav letala na poti v Grčijo, in osamljene Slovenke Tine, priložnostne voznice minibusa, ki vozi potnike v ljubljanski hotel.

  1. 6. = Nikogaršnja zemlja (No man’s land, črna komedija, vojni film, BiH / Francija / Slovenija / Italija / VB, 2001)

Zgodba govori o dveh vojakih, Bosancu Čiku in Srbu Ninu, ki leta 1993 med vojno v Bosni, obtičita na ozemlju med dvema sovražnima stranema, na nikogaršnji zemlji. Oskar za najboljši tujejezični film.

  1. 6. = Daj mi, no! (Få meg på, for faen, komedija, Norveška, 2011)

Komedija, ki z osvežujočo odkritosrčnostjo in nagajivim humorjem raziskuje pogosto prezrto temo neobvladljivega spolnega apetita pri najstniških dekletih. Film nas dobrohotno opomni, da smo bili nekoč vsi mladi, zbegani in pohotni.

Vse predstave se začnejo s predgovorom ob 20.30 v parku za GCC. Ob vsaki predstavi bomo poskrbeli tudi za kulinarično presenečenje.

Vstop prost.

Če bo slabo vreme, predstave odpadejo.

Skip to content