Letni koncert Šlagersov

Z devetimi glasbenimi sestavi in 60-letno neprekinjeno tradicijo delovanja glasbenih zasedb Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi med eno najaktivnejših slovenskih šol, ki se ponašajo z nazivom Kulturna šola. Je tudi edina srednja šola, ki ji je JSKD leta 2015 podelil ta naziv. Ob razvejani gledališki, literarni, likovni in multimedijski ustvarjalnosti, ima pri umetniških vsebinah posebno mesto prav glasba in vsi koncerti letošnjega šolskega leta so posvečeni 60-letnemu jubileju. 

Tudi tradicionalni koncertni pozdrav koncu šolskega leta z zasedbo The Šlagers, ki pod umetniškim vodstvom prof. Saša Šonca, povezuje mlade inštrumentaliste in vokaliste, ki jim je blizu jazz, soul, funk in pop glasba. Ta letos nosi naslov Walking on Sunshinne in bo v soboto, 2. 6., ob 20.30 uri pri Vodnem stolpu v Celju kot del dogajanja Poletja v Celju 2018. 

Šlagersi bodo na enem najprepoznavnejših letnih odrov knežjega mesta gostili tudi zasedbi nekdanjih dijakov GCC The Takeover in Summer Vibes. Posebna gostja večera bo izvrstna pevka Sandra Feketija, prav tako nekdanja dijakinja GCC. 

Vstop na prireditev je prost, bo pa dogodek v primeru slabega vremena odpadel.

Pojdi na vsebino