Liza Platovšek avtorica za logotip Fundacije Barbare Celjske

Rotary klub Celje – Barbara Celjska je jeseni ustanovil Fundacijo Barbare Celjske, ustanovo za štipendiranje, ki bo v sodelovanju s šolami in fakultetami prepoznavala odlične mlade posameznike in njihove projekte ter jih podpirala pri njihovem delu.

K sodelovanju za izdelavo logotipa Fundacije so povabili dijake umetniške gimnazije likovne smeri. Pod mentorstvom prof. Maje Rak so pri predmetu bivalna kultura predloge za logotipe pripravljali dijaki 4. i-razreda in izdelali številne odlične predloge, ki jih najdete TUKAJ. Upravni odbor Fundacije Barbare Celjske je izbral tri najboljše, ki so jih tudi nagradili z denarno nagrado, ustvarile pa so jih Anđela Damjanovič, Eva Pušnik in Liza Platovšek.

Rotary klub Celje je na sestanku 3. 11. izbral tistega, ki bo odslej predstavljal Fundacijo Barbare Celjske, in sicer logotip Lize Platovšek.

Svoj logotip je Liza opisala takole:
Na logotipu sta upodobljeni dve dlani, ki prikazujeta skupnost, solidarnost in dobrodelnost. Dlani si ležita ena nasproti druge, med njima, torej na sredini logotipa, pa so tri šesterokrake celjske zvezde, ki krasijo tudi celjski in slovenski grb. Modra barva ozadja ponazarja znanje, učenost in ambicijo, zlata barva zvezd pa bogastvo, tradicijo in razkošnost. Zaradi njihove umestitve v ploskev predstavljajo tudi tri točke logotipa, ki pa jih lahko dojemamo tudi kot celoto – eno točko, ki pritegne pogled nase. Dlani objemata zvezde in s tem “varujeta” cenjeno znanje in izobraževanje.

Iskrene čestitke vsem dijakom za odlične izdelke in prezentacije, še posebej pa Lizi za novi logotip Fundacije Barbare Celjske.  

Aktiv umetnikov in uprava šole

Pojdi na vsebino