Have Fun Club: premiera predstave “The Catcher in …”

V torek, 19. 10., ob 19. uri bo v Celjskem domu premiera angleške gledališke skupine Have Fun Club, ki se bo javnosti predstavila z delom Lovec v rži (The Catcher in …) letos preminulega ameriškega pisatelja J. D. Salingerja.

Novi projekt skupine Have Fun Club je dramatizacija aktualnega maturitetnega besedila Jeroma Davida Salingerja (1951 – 2010), ki so ga priredili mentorica prof. Karen Polimac Dobovišek, ki je prevzela tudi režijski del predstave, Eric Dean Scott in nekdanja dijakinja Gimnazije Celje – Center Katarina Čakš. Glavni junak zgodbe Holden Caulifield je tako zaživel kot podoba mladega človeka današnjega časa. Je srednješolec, ki ga pestijo vse mogoče tegobe odraščanja, dodatno pa še težka življenjska izkušnja, ki iz njegovega sveta iztrga brata. Všeč mu je čist in nepokvarjen svet naivnih otrok, v katerega se zateka pred družbo, ki sprejema le materialne vrednote, blišč in namišljeno srečo.

Predpremierno je bila predstava za dijake GCC uprizorjena že maja, tokrat pa jo bodo člani Have Fun Cluba, Matic Pusovnik, Patrik Trobiš, Žan Kolar, Rok Koštomaj, Juš Kustec, Andrej Oprčkal, Tajda Reberčnik, Blažka Felicijan, Janja Kamenik, Anja Pečovnik in Tina Žerdoner, predstavili tudi javnosti in začeli s turnejo po slovenskih odrih.

Gre za 8. produkcijo Have Fun Cluba, ki sicer na Gimnaziji Celje – Center deluje od leta 1995. V tem času so se na igralskem podiju v angleškem jeziku preizkusile že številne generacije gimnazijcev s predstavami: The Secret Diary of Adrian Mole, Shakespeare’s sonnets, Pygmalion, Antogone, The Great Gatsby, Look Back in Anger ter The Curious Incident of the Dog in the Night-Time. Gre za eno redkih slovenskih angleških srednješolskih gledaliških skupin z redno produkcijo ter s številnimi gostovanji po vseh državi, svoje delo pa so dijakinje in dijaki uspešno promovirali na mnogih tujih festivalih, med drugim v Avstriji, Romuniji, Veliki Britaniji, na Hrvaški in Irskem.

Vsekakor gre za prijetno popestritev ljubiteljske gledališke dejavnosti v knežjem mestu ter dramatizacijo privlačnega in aktualnega besedila, tokrat v interpretaciji mladih, ki so jim problemi glavnega junaka tako blizu, da jih lahko na odrskih deskah podoživijo na povsem svojevrsten način.

[imagebrowser id=111]

Skip to content