Mladi pišemo 2018 … – pesniška delavnica s Petrom Semoličem

DATUM: 9. in 10. 11. 2018

KRAJ: Gimnazija Celje – Center 

 

Gimnazija Celje – Center in Društvo za novo umetnost vabimo celjske dijake, ki se spogledujejo s pisanjem poezije, na delavnico, ki jo bo vodil imenitni slovenski pesnik Peter Semolič. 

Delavnica bo potekala v petek popoldne in v soboto v prostorih Gimnazije Celje-Center. V soboto zvečer bo ob 19. uri javna predstavitev delavnice na literarnem večeru v Špitalu za prjatle. Večer bo hkrati uvodni v novi cikel pesniško-performativnih večerov IZREKANJA, ki bodo nadaljevali tradicijo dogodkov Zasljemimo!

 

Čeprav bo delavnica nadaljevanje lanske delavnice Mladi pišemo … , ste nanjo vabljeni vsi mladi, ki ste lansko zamudili.

 

Število mest je omejeno, zato se čim prej prijavite preko spletnega obrazca na naslovu https://goo.gl/forms/0pUktsdinstzkwz12

 

Skrajni rok za prijavo je 5. 11. 2018. Ob prijavi morate pesniki poslati 5 do 10 svojih pesmi v formatu .docx ali.pdf na elektronski naslov kozeljkristian@gmail.com. S poslanimi pesmimi boste tudi dokončno potrdili svojo prijavo.

 

Delavnica je brezplačna.

 

O MENTORJU:

PETER SEMOLIČ je pesnik, publicist in prevajalec ter mentor številnih odmevnih pesniških delavnic. Je avtor trinajstih pesniških zbirk in velja za enega najodmevnejših in najrelevantnejših pesniških glasov generacije, ki se je vzpostavila v 90. letih 20. stoletja. Za svoje delo je prejel vse pomembne nagrade na področju poezije, med njimi nagrado Prešernovega sklada, Jenkovo nagrado ter nagrado Čaša nesmrtnosti – velenjica (2016), za pesniški opus, ki pomembno zaznamuje literaturo v XXI. stoletju

Skip to content