Na krilih zmaja in o akupresuri

Vljudno vabljeni na dva zanimiva Konfucijeva webinarja, ki ju organiziramo v prihodnjih dneh v okviru dejavnosti Konfucijeve učilnice 

Četrtek, 13. 5., 16.00, MS Teams

“Na krilih zmaja: o vzporedni resničnosti, samoiskanju in multikulturnih veščinah”

Konfucijev spletni intervju z nekdanjim dijakom GCC mag. Gregorjem Obrezom

Na tem webinarju bomo gostili sinologa, magistra Gregorja Obreza, ki bo z nami delil svojo izkušnjo življenja in dela na Kitajskem. Gregor Obrez prihaja iz Dobja in je nekdanji dijaki GCC in nekdanji član vokalne zasedbe Oktet 9. Magistriral je iz sinologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, nato pa je v Pekingu naredil magisterij iz mednarodne politike. Bivanje na Kitajskem je korenito spremenilo njegov pogled na svet in o svojih doživetjih in pogledih bo spregovoril na tokratnem webinarju. 

Prijave zbiramo do 1 uro pred začetkom na https://forms.gle/mnggotkWHRFmV76G6

Udeleženci bodo prejeli povezavo do dogodka tik pred začetkom webinarja na e-mail naslov.


Torek, 18. 5., 16.00, MS Teams

Konfucijev webinar o akupresuri s Carrie Yiao

Tokrat bomo ponovno gostili gostili predstavnico Hisense Gorenja Carrie Jiao 焦阳, ki pa ni le uspešna poslovna ženska, ampak tudi hči zdravnika kitajske medicine. Razkrila nam bo skrivnosti poznavanja človeškega telesa in predstavila pomembne akupresurne točke po telesu, ki jih lahko uporabimo v vsakdanjem življenju. Med webinarjem nam bo gostja nazorno pokazala, kjer točno se pritisne določeno točko, glede na težavo v telesu, osredotočila pa se bo zlasti na stres in pritiske iz okolja, ki so redni “gostje” tudi ob koncu šolskega leta.
Akupresura je več kot 3000 let stara veda, ki izhaja iz Kitajske. Ta starodavna metoda je popolnoma naravna, neškodljiva metoda samozdravljenja, ki se uporablja za lajšanje različnih težav. Deluje tako, da s prstom pritisnemo na določeno točko na telesu, kar ugodno vpliva na živčni, krvni in hormonski sistem.

Prijave zbiramo do 1 uro pred začetkom na https://forms.gle/Ap8VQqb6x45kBQ8j8

Udeleženci bodo prejeli povezavo do dogodka tik pred začetkom webinarja na e-mail naslov.  

Pojdi na vsebino