NAŠIH 100+5 ali Pridi s5 po eno 5ko :)

NAŠIH 100+5 ali Pridi s5 po eno 5ko 🙂

GCC s praznovanjem 105. obletnice nadaljuje tradicijo druženja generacij

 

Sobota, 9. 9., 9.00 (GCC): Tek za 5ko

Druženje ob rekreaciji na prvem teku generacij ob Savinji, start pred GCC, prijave na drustvo@gcc.si (v sodelovanju z Vzajemna d. v. z.)

 

Petek, 15. 9., 19.00 (GCC): Naših 100+5

Veliko druženje sedanjih in nekdanjih dijakov, učiteljev in prijateljev Gimnazije Celje – Center s pestrim kulturnim, družabnim in kulinaričnim programom ter tematskim after partyjem v MCCju na temo Maturantska 5ka in obujanjem spominov na maturantske ekskurzije nekoč in danes

 

Na GCC bom septembra z velikim druženjem generacij proslavili 105. obletnico edinstvenega secesijskega šolskega poslopja, ki je v pestri zgodovini gostilo številne izobraževalne programe. Na prireditvi, naslovljeni Naših 100+5 ali »Pridi s5 po eno 5ko« bomo 15. septembra v večeru glasbe, kulture, kulinarike in druženja povezali številne generacije dijakov, profesorjev in prijateljev. Prireditve ob obletnici šole se bodo sicer začele že 9. septembra s prvim rekreativnim tekom nekdanjih in sedanjih dijakov ter profesorjev.

 

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujemo v Društvo GCC, kjer se skozi leto družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Danes društvo šteje že več kot 800 članov, nekdanjih maturantov in učiteljev vseh generacij te šole.  Že šesto leto zapored pripravljajo izvirno druženje z naslovom Naših 100+5 v katerem z glasbo gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov, zanimivimi delavnicami, kulinariko, razstavami in ostalim pestrim dogajanjem na šoli pripravljajo medgeneracijsko doživetje na secesijski lepotici sredi mesta, ki letos praznuje častitljivo 105. obletnico obstoja.

 

Letošnja novost druženja s sloganom »Pridi spet po eno 5ko« je spremljevalni program, in sicer rekreativni »Tek za 5ko«, ki se bo začel v soboto, 9. 9., ob 9h pred GCC. V programu, ki se bo v petek, 15. septembra, ob 19. uri začel v parku Gimnazije Celje – Center pa bodo moči ponovno združili nekdanji in sedanji dijaki ter profesorji šole. Za ta dan kljub počitnicam že pripravljajo povsem drugačne vsebine, kot sicer polnijo šolske prostore. Tako se bodo v prijetnem vzdušju v šolskih prostorih odvila številna dogajanja, kasneje se bo dogajanje iz notranjosti prestavilo na znameniti rondo na dvorišču šole, kjer se bodo predstavili številni glasbeni in vokalni sestavi z gimnazije. Dijaki, profesorji in ostali gostje se bodo lahko po uradnem delu od 22.30 dalje družili še v Mladinskem centru Celje in ob najpopularnejših glasbenih hitih obujali spomine na maturantske ekskurzije in maturantske plese.

PROGRAM

19.00-19.20: prihod generacij v park za šolo (oz. v športno dvorano, če bo slabo vreme)
19.20-20.00: uvodni program na glavnem odru v parku za šolo (oz. v športni dvorani) s Himno
                     GCC v izvedbi The Šlagers, Gaudeamus Igitur z Oktet9, nagovorom predsednika
                     Društva GCC Gregorja Gajška, izborom glasbe v izvedbi zasedb The Šlagers, Nonet
                     GCC
 in The Takeover
20.00-22.00: dogajanje v šoli*
21.10-22.10: koncert v šolskem parku (oz. v športni dvorani) – The Šlagers, GCC Big Band, DPZ
                     GCC
 in medgeneracijski zbor, The Takeover
22.30-…: maturanc after party v Celjskem mladinskem centru (Mariborska 1) z latino odrom in hiti
                z maturantskih ekskurzij ter rock odrom (dvorana MCC) z zasedbama The Minors
                in Tooth In The Sky

* v učilnicah, stari telovadnici in šolski dvorani za vas pripravljamo pestro dogajanje, ki bo potekalo med 20.00 in 22.00. Večina programa se odvija cel čas in je namenjena, da obiskovalci vstopajo in izstopajo po želji, nekaj programov pa bomo izvedli v strnjeni obliki, in sicer:
20.05-21.05, stara telovadnica – D. Zajc: Jagababa v izvedbi gledališke skupine Središče,
20.15-…, športna dvorana – košarkarska tekma med nekdanjimi in sedanjimi dijaki,
20.10-20.55 in 21.00-21.45, učilnica SL2 v 1. nadstropju: učne ure iz leta 1912 – lepo vedenja in prirodoslovje pri učiteljici Medardi Meden iz Slovenski šolski muzej.

Moderatorja večera bosta: Maja Ratej, nekdanja dijakinja GCC in novinarka Vala 202 ter Matej Zidarn, dijak 2. č

Sicer pa je program dogajanja v šoli sledeč … 
PRITLIČJE: učilnica spominov – pusti svoj vtis (MA1 in profesorici Marjana Turnšek in Barbara Arzenšek), GCC impro liga (SL1 in mentorica Jasmina Čuješ in Skorbureti Celjski – Impro GCC), MEPIjevec za 5 minut (FI1 in MEPI zlatniki s prof. Marjeto Brežnik in Otmar Uranjek), info točka Društva GCC in Sledko (avla in kabinet DS z dijaki GCC in Tina Mastnak), Kako možgani delujejo (BIO s prof. Majdo Kamenšek Gajšek), Mila in dišave (KEMIJSKI LABORATORIJ s prof. Smiljana Adamič Vasič), Gostilniški poskusi in še kaj (KEM s prof. Jožico Kovač), GCC sladoled (na hodniku pri KEM s prof. Mitja Telic). Košarka v športni dvorani in Jaga baba v stari telovadnici!

1. nadstropje: GCC cocktail & piano bar (MA4), pedagoški kulinarični kotiček (zbornica), Učilnica iz leta 1912 (SL2), Zeliščno-terapevtska delavnica (SL 3 s prof. Barbara Hernavs), EU mene briga (SL5 s Katjo Kolenc iz Celjskega mladinskega centra).

2. nadstropje: Umetniki na GCC (z izdelki dijakov UG), Šolski ekovrt (GEO s prof. Vesno Lavrinc), GCC boom (FIL s prof. Barbaro Arlič Kerstein), Razstava o ukradenih otrocih Muzeja novejše zgodovine Celje in 15-letnica Kluba zgodovinarjev GCC ter 20-letnica Debatnega kluba na GCC (ZGO s profesorji Stanetom Medvedom, Miha Gartner in Valerija Zorko), kulinarični kotiček (hodnik pred svetovalno službo), Matrjoška (TJ2 s prof. Darjo Poglajen), Vaja zbora (TJ1 s prof. David Preložnik).

3. nadstropje: Obrazi parnasa in prostor spominov (KNJIŽNICA GCC s knjižničarko prof. Tanja Tratenšek).

Organizatorja: Društvo GCC in Gimnazija Celje – Center

 

Skip to content