NAŠIH 100+7

NAŠIH 100+7, koncertni piknik z zasedbo The Šlagers, sobota, 14. 9. 2019, 20.00, v parku za šolo (če bo slabo vreme pa v športni dvorani GCC).

Tradicionalno druženje generacij GCC, ki ga v sodelovanju z Društvom GCC organiziramo že od leta 2012, letos posvečamo 70-letnici celjskega Učiteljišča, ki se je v vogalno secesijsko poslopje v današnji Kosovelovi ulici vselilo leta 1949. Iz tega centra pedagoškega izobraževanja v regiji je v do začetka 90-ih let v svet odšlo veliko izjemnih pedagoških delavcev in na bogatih koreninah preteklosti je leta 1991 nastala Gimnazija Celje – Center, ki je danes z več kot 1000 dijaki in zaposlenimi, tremi izobraževalnimi programi ter izjemnimi dosežki na številnih področjih, ena večjih srednjih šol naše države.

Tudi letošnje leto bomo obletnico šole povezali z skrbjo za naše okolje. Že lansko leto smo se aktivno vključili v akcijo Očistimo Slovenijo 2018, letos pa smo skupaj s Celjskim mladinskim centrom in taborniki pripravili eko športni dan Očistimo celjske hribe, ki ga bomo izvedli 13. 9. Projekt je prepoznala tudi Evropska komisija in ga podprla s sredstvi programa Erasmus +.

Sobotni večer želimo nameniti kvalitetnemu druženju v šolskem parku (oz. v športni dvorani, če bo slabo vreme). Koncertni piknik smo poimenovali koncertno-družabni dogodek, saj bo inštrumentalna zasedba The Šlagers, ki jo vodi prof. Sašo Šonc in ki se ji bodo ob tej priložnosti pridružili tudi številni nekdanji dijaki, uradno odprla tudi novo pridobitev – teraso za šolo, za katero si želimo, da bo postala enostavno drugačno učno okolje naše GCC in prizorišče številnih prireditev ter obogatitev pestrega kulturnega utripa šole.

Pokrovitelj: Pivovarna Laško Union d. o. o. z blagovno znamko Zala
Medijski pokrovitelji: Celjan, Radio Rogla, Celje.info,
Radio Štajerski val

Vljudno vabljeni.

Vstop prost.

Skip to content