Natečaj “PRISTNO ponarejeno“

Evropska komisija je v sodelovanju z Evropskim parlamentom objavila natečaj z naslovom “PRISTNO ponarejeno“. Namen natečaja je spodbuditi učence starosti med 10 in 15 let, da oblikujejo logotip ali žig za Evropski opazovalni urad za boj proti ponarejanju in piratstvu oz. da napišejo kratke zgodbe, ustvarijo igrice ali posnamejo filme na temo ponarejanja in piratstva. Njihovi izdelki se bodo uporabili kot pripomoček pri izobraževanju o specifičnih posledicah in nevarnostih tega pojava.

K sodelovanju so vabljene vse šole v Evropski uniji. Šole, ki želijo sodelovati, morajo do 1. maja 2010 (datum pošiljke ali elektronskega sporočila) predložiti svoje prispevke v ocenjevanje. Vsaka šola lahko pošlje največ deset prispevkov šolarjev oz. dijakov.  Prispevki bodo ocenjeni maja, najboljše šole pa bodo o rezultatih obveščene v začetku junija.

Najuspešnejše šole bodo povabljene na slovesnost v Evropskem parlamentu v Bruslju 23. junija 2010. Poleg slovesnosti se načrtujejo številne prireditve in zanimivosti, vključno z razstavami, informativnimi točkami in predstavitvami kratkih filmov.

Dodatne informacije o natečaju in prijavi so vam na voljo na naslednji spletni strani:
https://ec.europa.eu/internal_market/iprenforcement/observatory/real_fake_competition_sl.htm
V primeru vprašanj se lahko obrnete na:

Pojdi na vsebino