Natečaj za NFT GCC

Dragi dijakinje in dijaki,

NFT-ji oz. nèzamenljívi žetoni so ena izmed zadnjih pomembnejših novosti v svetu tehnologije, digitalne umetnosti ter zbirateljstva na splošno. 

Glavna prednost NFT-jev seveda ravno njihova unikatnost, kar predstavlja novo paradigmo v digitalnem svetu, ki je žal v preteklih desetletjih postal sinonim z divjim deljenjem (piratizacijo) avtorskih vsebin vseh vrst. 

Na Gimnaziji Celje – Center smo v okviru podjetniškega krožka, ki ga vodi Luka Srbič, razvili idejo, da kot prva šola v Sloveniji ustvarimo lasten NFT projekt. Projektu se je pridružil še Aljaž Osetič, ki bo s svojim znanjem o kripto in NFT industriji strokovno vodil projekt “NFT GCC”.

Letošnje leto praznuje GCC praznuje 110-letnico izgradnje našega šolskega poslopja, zato smo se odločili slediti našemu sloganu #enostavnodrugačni in tako poleg tradicionalnega praznovanja, ki ga sicer načrtujemo 9. 9. 2022 pomembno obletnico obeležiti tudi z unikatnim in večnim digitalnim izdelkom. 

S tem namenom objavljamo razpis za NFT GCC za dijakinje in dijake. Tukaj imate možnost, da inovativno in kreativno, predvsem pa neukalupljeno predstavite in uresničite vaše ideje za NFT – lahko z besedilnim predlogom, maketo, sliko, grafično umetnino ali videom, torej poljubnim medijem, s katerim lahko predstavite vaš predlog. 

Pogoji za sodelovanje

1. Pripravite vizualizacijo NFT projekta, ki bi predstavil našo GCC in njenih 110 let in predlog opišite.  

Če vizualizacije ne morete pripraviti, lahko pošljete samo besedni opis predloga, v katerem odgovorite na naslednja vprašanja: 

a) Kakšen “svet” bi vi naredili za NFT GCC projekt? 

b) Kako bi promovirali NFT GCC projekt? 

c) Kako bi lahko z vašim znanjem, razmišljanjem ali idejami pomagali k boljšemu uspehu NFT GCC projekta? 

2. Rok za oddajo predlogov in sodelovanje v projektu je torek, 3. 5. 2022. Najkasneje do 23.59 pošljite vaše predloge na e-mail: luka.srbic@gmail.com; v zadevo vpišite “Prijava na NFT projekt”.

Izmed vseh, ki boste uspešno poslali prijavo bomo izbrali dve prijavi: en vizualni prikaz ter en besedilni opis in obe izbrani rešitvi nagradili s finančno nagrado v višini 100,00 €. 

3. Vsi, ki boste oddali prijavo z vsaj enim predlogom boste prejeli povabilo na 2 delavnici, kjer bomo vaše ideje podrobneje razvijali in jih skušali pripeljati do idejne realizacije. 

Na delavnicah bomo ustvarili tudi delovno skupino, ki bo sodelovala pri projektu “NFT GCC” in bo tako (kot ena izmed prvih skupin v Sloveniji) sodelovala pri lansiranju projekta. 

Delavnice bomo pripravili v maju. Termini bodo v celoti prilagojeni prijavljenim in ne bodo ovirali šolskih obveznosti. 

4. Delovna skupina, ki bo sprejela sodelovanje k projektu bo prejela avtorsko lastništvo projekta GCC NFT in za svoje delo dobila tudi finančno nagrado v vrednosti 500,00 €. 

Za vsa vprašanja pišite na: luka.srbic@gmail.com 

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Ekipa GCCStartUp

Skip to content