Nogometašice v polfinalu

Dijakinje v polfinalu državnega tekmovanja v nogometu

četrtek, 19. 3. 2015, smo na šoli organizirali četrtfinale državnega tekmovanja v nogometu za dijakinje. Na tekmovanje so se poleg naše šole uvrstile še Gimnazija Velenje, Gimnazija Moste Ljubljana in Ekonomska šola Celje.

Naša dekleta so odigrala dve tekmi. V prvem krogu so se pomerila z vrstnicami iz Velenja in izgubila z rezultatom 3 : 0. Videli smo veliko lepih akcij naših deklet, a žoga ni in ni hotela v mrežo.

V drugem krogu tekmovanja, kjer je zmaga pomenila preboj v polfinale, so nam nasproti stopila dekleta iz Gimnazije Moste Ljubljana. Naša dekleta so v tekmo krenila zelo odločno, veliko streljala na gol, a se je zgodba s prve tekme ponovila. Še več. Prejele smo gol iz praktično edinega strela na naša vrata in se nato celotno srečanje trudila rezultat izenačiti. Trud, srčnost in nepopustljivost so se na koncu izplačale, saj so dekleta tik pred koncem tekme dosegle zadetek. Sledili so kazenski streli, kjer se nam je sreča končno nasmehnila in veliki polfinale je tu.

Iskrene čestitke Voga Anji, Voga Tanji, Jerman Anji, Praprotnik Maši, Lipnik Barbari, Kokol Luciji, Kunst Samanti, Pompe Maruši, Dobovšek Kaji in Svet Maticu.

Špela Sešlar, prof.

Pojdi na vsebino