Novoletni koncert ob 60-letnici

V šolskem letu 2017/2018 na GCC obeležujemo 60-letnico neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov, ki so eden glavnih ambasadorjev izjemno pestrega kulturnega utripa naše šole. Na decembrskem Miklavževem koncertu smo javnosti predstavili tudi jubilejno cd-ploščo s koncertnimi in studijskimi posnetki preteklih desetih sezon, obeležitev obletnice pa nadaljujemo z vsakoletnim novoletnim koncertom (ta bo že triindvajseti po vrsti), ki bo v četrtek, 4. 1., ob 18.30 v cerkvi sv. Duha v Novi vasi.

Prvi teden pouka v letu 2018 bodo tako naši glasbeniki zaokrožili z glasbeno-novoletno poslanico in izbranim programom del, ki jih je navdihnil božično-novoletni čas, osrednja točka večera pa bo priložnostna suita #enostavnodrugačen božič, ki jo je posebej za praznične koncerte centrašev napisal Danijel Berden, profesor glasbe na Srednji zdravstveni šoli Celje in GCC. 

Nastopili bodo Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, fantovska vokalna zasedba FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje, instrumentalna zasedba The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca in najmlajša med devetimi glasbenimi zasedbami, ki letos delujejo na šoli – Nonet GCC pod vodstvom Barbare Arlič Kerstein. 

Skip to content