2012/2013

Spoštovane urednice in uredniki, drage novinarke in novinarji!

Najprej Vas v imenu dijakov in profesorjev Gimnazije Celje – Center lepo pozdravljam. V nadaljevanju Vam posredujem naše zadnje letošnje obvestilo za javnost, tako da mi dovolite, da se Vam ob tej priložnosti iskreno zahvalim za vso pomoč v letu, ki se izteka in se Vam toplo priporočim tudi za prihodnje. Želim Vam prijetne praznike in uspešno 2013!
Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi
Gimnazija Celje – Center
OBVESTILO ZA JAVNOST

 

NOVOLETNI KONCERT DEKLET S CENTRA

Na Gimnaziji Celje – Center bodo v novo leto vstopili kulturno in pojoče, s tradicionalnim novoletnim koncertom Dekliškega pevskega zbora GCC v celjski stolnici

 

Če bi bilo na zadnji dan pouka v tem šolskem letu resnično konec sveta, bi lahko zapisali, da bo koncert deklet z Gimnazije Celje – Center, ki bo v četrtek, 3. 1., ob 18.30 uri v stolno-opatijski cerkvi sv. Danijela v Celju, postapokaliptičen, tako pa ga lahko označimo zgolj s »tradicionalen«. Z božično-novoletnim večerom ob začetku novega leta Dekliški pevski zbor GCC namreč že vrsto let uvaja drugi del koncertne sezone na šoli in v mestu. Tudi tokrat so dekleta, ki jih v tem šolskem letu vodi prof. David Preložnik, v goste povabila šolsko inštrumentalno zasedbo The Šlagers in citrarko Moniko Rožej.

 

Gimnazija Celje – Center, ki jo v tem šolskem letu obiskuje nekaj manj kot 1000 dijakov se ob učnih uspehih nedvomno lahko pohvali tudi z izjemnim kulturnim življenjem. Eden izmed kulturnih ambasadorjev šole z najdaljšim stažem pa je nedvomno dekliški pevski zbor, ki na šoli neprekinjeno deluje že več kot štiri desetletja. V tem času so dekleta osvojila številna priznanja na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih, preteklo leto kar na dveh, ko so se z zlatimi plaketami vrnile iz Zagorja ob Savi in iz Benetk, pred tem pa so osvajala najvišja odličja po evropskih in svetovnih festivalih. Tudi v nadaljevanju sezone jih čaka pestro delo, saj bodo nastopile na pomladnih tekmovanjih v Budimpešti in Celju, ob tem pa seveda redno koncertirale po Sloveniji in tujini. Zanimiva posebnost šole pa je tudi ta, da ob dekletih v svojih sestavih prepevajo tudi fantje, in sicer kar dveh – FaVoZi in Oktetu 9, ki pa tokrat zaradi koncertnih obveznosti na Ptuju, v Celju ne bodo nastopili.

 

Tudi to pot so dekleta pripravile pester program glasbenih del, za katera so domači in tuji skladatelji navdih iskali v pričakovanju Božiča in novoletnih praznikov, tako da se nedvomno knežjemu mestu obeta lep ponovoletni vokalni večer v izbrani družbi ubranih glasov pevk in inštrumentalistov Gimnazije Celje – Center.

PRILOGA: Fotografiji z Miklavževega koncerta 2012 (arhiv GCC, fotograf: Rok Rakun)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi

T: 041 708 945

E: 

S: www.gcc.si

Pojdi na vsebino