2013/2014

INTERACT KLUB CELJE & GIMNAZIJA CELJE – CENTER

NA GCC ZOPET DOBRODELNO …
Vsakoletni dobrodelni koncert Interact kluba Celje in Dijaške skupnosti Gimnazije Celje – Center bo že tradicionalno uvedel prve počitnice v letošnjem šolskem letu

Že osmo leto zapored se bo dan pred jesenskimi počitnicami, v petek, 25. 10., ob 11.45 uri v športni dvorani Gimnazije Celje – Center začel veliki dobrodelni koncert, ki ga 4. č razred in Dijaška skupnost GCC že tretje leto pripravljata tudi v sodelovanju s celjskim Interact klubom, ki pod okriljem Rotary kluba Celje združuje dijake treh celjskih gimnazij. »Gre za enega največjih mladinskih dobrodelnih dogodkov v mestu in regiji, ki ga v sodelovanju s kolegi pripravljajo naši dijaki, na kar smo še posebej ponosni« je v sporočilu za javnost zapisala prof. Marjana Turnšek, mentorica Dijaške skupnosti GCC. V preteklih letih so mladi s koncerti zbrali več kot 30.000 EUR, ki so jih namenili v dobrodelne namene in pomagali žrtvam naravnih nesreč, socialno ogroženim z Osnovne šole Glazija, ki v Celju izvaja program za otroke s posebnimi potrebami, 10-letni Emi, ki ima Apertov sindrom, Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček, ter družini Gilčvert iz okolice Šentjurja. Letošnje leto pa bo izkupiček, ki ga bodo zbrali s prispevki vseh dijakov, profesorjev, mladih iz sosednjih šol ter pokroviteljev, namenjena nekdanji dijakinji Veroniki, ki je lani v prometni nesreči izgubila mater, sama pa utrpela izjemno hude poškodbe in opekline, ter osnovnošolcu Alenu, ki je zbolel za rakom, stroškov zdravljenja, prevozov in izobraževanja na domu pa si brezposelna mati samohranilka ne more privoščiti.

Gimnazija Celje – Center je sicer z več kot 1000 dijaki in tremi izobraževalnimi programi ena izmed največjih srednjih šol na Celjskem ter aktivna članica mednarodne mreže UNESCO ASPNet in mreže Ekošol. Ob rednem pouku se na šoli izvaja še pestra paleta obšolskih dejavnosti na lokalni, državni in mednarodni ravni, z dosežki na maturi ter tekmovanjih pa se šola uvršča med najboljše v državi. Interact klub Celje pa je bil ustanovljen leta 2008 ter deluje kot podmladek svetovnega združenja Rotary International.

PRILOGA: Fotoutrinek z lanskega koncerta (arhiv GCC)


Dodatne informacije o koncertu:
Špela Terbovc, 4.č, Gimnazije Celje – Center
E: , T: 041 536 002

Hana Brčkalić, 4.č, Gimnazija Celje – Center
E: , T: 031 450 322

Marjana Turnšek, prof., mentorica Dijaške skupnosti GCC
T: 041 664 137, E: 

Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi
T: 041 708 945, E: 

Pojdi na vsebino