2013/2014

 4.000 EUR ZA VERONIKO IN ALENA

Uspešen 8. dobrodelni koncert Gimnazije Celje – Center in Interact kluba Celje

 Že osmo leto zapored so na Gimnaziji Celje – Center (GCC) jesenske počitnice uvedli s tradicionalnim dobrodelnim koncertom, ki so ga letošnje leto v petek, 25. 10., pripravili dijaki 4. č razreda v sodelovanju z Dijaško skupnostjo GCC in mladimi rotarijci iz Interact kluba Celje. Tudi to pot je projekt uspel in tako je dijakom, profesorjem ter številnim mladim in gostom iz knežjega mesta, ki so prišli na koncert uspelo zbrati 4.000 EUR, ki so jih namenili Veroniki in Alenu, mladima človekoma, ki se pogumno spopadata s kruto življenjsko usodo. Za dober namen pa so seveda prispevali tudi vsi letošnji nastopajoči – šolska zasedba The Šlagers, skupina Earthshock, plesna skupina The Pharaohs in vokalna zasedba A-Kamela.

 

»Tudi tokrat smo mladi dokazali, da nam je še kako mar. Da znamo stopiti skupaj, da se zavedamo problemov, ki nas obdajajo in da znamo ter želimo pomagati« je v sporočilu za javnost zapisala Špela Terbovc, četrtošolka na GCC in ena izmed glavnih organizatork koncerta. Njenemu mnenju se pridružuje tudi prof. Marjana Turnšek, mentorica Dijaške skupnosti na GCC, ki je zapisala: »da tovrstni projekti dajejo upanje za boljši jutri in obenem vračajo vero v pedagoški poklic«. Tako GCC kot tudi Interact klub Celje sicer v lokalnem okolju s številnimi akcijami opozarjata na humanitarne probleme in jih skušata reševati, jesenski koncert pa nedvomno spada med največje dobrodelne projekte obeh organizatorjev. Doslej so tako zbrali že več kot 34.000 EUR, ki so jih namenili v dobrodelne namene.

 

Letošnje leto so celoten izkupiček namenili Veroniki, nekdanji dijakinji GCC in osnovnošolcu Alenu. Veronika je lani v prometni nesreči v Medlogu, ki jo je zakrivil vinjen voznik, izgubila mater, sama pa utrpela izjemno hude poškodbe in opekline. V prihodnosti bodo potrebne estetske operacije, ki predstavljajo velik finančni zalogaj za njeno družino. Njena energija in optimizem sta navdihnila tudi dijake na GCC, da letošnji dobrodelni koncert posvetijo prav njej in šestošolcu Alenu, ki je zbolel za limfnim rakom. Bolezen je spremenila življenju tako njemu, kot njegovi materi. Trenutno se Alen zdravi v kliničnem centru Ljubljana, kar pomeni velik strošek za njegovo mater, ki je samohranilka in si zaradi tega stroškov zdravljenja, prevozov in izobraževanja na domu ne more privoščiti. Alen in njegova mama že vrsto let živita sama, saj ju je že v ranem otroštvu oče zapustil.

PRILOGA: Fotoutrinki z 8. dobrodelnega koncerta GCC in IAC   (arhiv GCC, foto: Katarina Tadina; foto1foto2foto3)

 

Dodatne informacije:

Špela Terbovc, 4.č, Gimnazije Celje – Center

E: , T: 041 536 002

 

Hana Brčkalić, 4.č, Gimnazija Celje – Center

E: , T: 031 450 322

 

Marjana Turnšek, prof., mentorica Dijaške skupnosti GCC

T: 041 664 137, E: 

 

Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi

T: 041 708 945, E: 

Pojdi na vsebino