2015/2016

GLASBENI VRTILJAK PRAZNIČNIH ŽELJA

Decembrski koncerti regionalne kulturne naveze Triangel bodo tudi letošnje leto 4., 10., in 16. 12. z mladostnim žarom in izbranim programom navduševali občinstvo v Celju, Žalcu in Velenju.
Regionalna kulturna naveza Triangel, ki povezuje Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, Festival Velenje in Hišo kulture Celje, bo tudi letošnji december popestrila s tradicionalnim predprazničnim projektom, ki so ga tokrat poimenovali Glasbeni vrtiljak prazničnih želja. Koncerti, ki bodo v Narodnem domu Celje (4. 12., 19.00), Domu II. slovenskega tabora v Žalcu (10. 12., 19.00) in Domu kulture Velenje (16. 12., 19.00), bodo tokrat v znamenju ustvarjalnosti mladih in izbranega programa, ki ga je navdihnil praznični čas in lepote življenja. Nastopili bodo Mladinski pevski zbor Osnovne šole Štore pod vodstvom Sandre Feketija in glasbeni sestavi Gimnazije Celje – Center, ki kot ena večjih šol regije, združuje mlade ustvarjalce iz Trianglovih krajev. Dekliški pevski zbor GCC bo vodil prof. David Preložnik, FaVoZo prof. Gregor Deleja, instrumentalno zasedbo The Šlagers pa prof. Sašo Šonc.

Tudi tokratni Trianglov projekt je namenjen povezovanju ustvarjalnih moči v savinjsko-šaleški regiji s poudarkom na mladih generacijah in njihovi vključenosti, ki je bistvena za to, da se bo bogat kulturni utrip v regiji še krepil in ponujal še več možnosti za udejanjanje novih idej in projektov vseh generacij. . Po odličnem jesenskem Trianglovem lovskem večeru na vili Herberstein, bo začetek novega leta v znamenju zimskega in pomladnega večera. Januarja so zopet na vrsti muzikali, aprila pa se bosta v zanimivem »a cappella« spopadu pomerila Šaleški študentski oktet iz Velenja in Oktet 9 iz Celja.

PRILOGA: Dekliški pevski zbor in FaVoZa (arhiv Gimnazije Celje .- Center)

Dodatne informacije:

Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje, 041 535 567, barbara.pokorny@festival-velenje.si

Lidija Koceli, ZKŠT Žalec, 041 315 802,

Gregor Deleja, Hiša kulture Celje, 041 708 945,

Pojdi na vsebino