gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

2015/2016

VRTILJAK CELJSKIH DIJAKOV V POZDRAV LETOŠNJI POMLADI

Pisani večer z dijaki predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje – Center in otroki iz vrtca Danijelov Levček letos v sredo, 30. 3., v Celjskem domu na temo okusov glasbe …

Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi s tremi izobraževalnimi programi ter skoraj 1000 dijaki med večje srednje šole v regiji. Ob splošni in umetniški gimnaziji program predšolska vzgoja, kjer se izobražuje nekaj več kot 300 bodočih vzgojiteljic in vzgojiteljev, predstavlja neposredno vez z bogato preteklostjo stoletne secesijske lepotice v današnji Kosovelovi ulici, kjer je po drugi svetovni vojni začelo delovati učiteljišče.

Osrednja prireditev za javnost, ki jo že vrsto let zapored pripravljajo dijakinje in dijaki predšolske vzgoje, je Vrtiljak. Letošnji se bo zavrtel v sredo, 30. 3., ob 17. uri v veliki dvorani Celjskega doma, njegova posebnost pa je nedvomno tudi to, da dijaki vsako leto v goste povabijo otroke iz celjskih vrtcev. Tokrat bodo z bodočimi vzgojitelji in vzgojiteljicami sodelovali otroci iz celjske enote vrtca Danijelov Levček, ki se bodo skupaj z dijaki predstavili na največjem celjskem odru. Rdeča nit večera so »okusi glasbe«, ki so ponudil izziv več kot 200 nastopajočim za pripravo pisane palete ustvarjalnih glasbenih, gledaliških in plesnih točk.

Tako pester kot bo sredin večer, je pester tudi izobraževalni program predšolska vzgoja, ki ob splošnih predmetih ponuja tudi strokovne, ki spodbujajo široko ustvarjalnost dijakov in jih usposabljajo za delo v vrtcu. Šola v okviru redne prakse in različnih projektov sodeluje z vsemi vrtci v regiji, Otroškim muzejem Hermanov Brlog, Osrednjo knjižnico Celje ter drugimi javnimi zavodi, zadnjih nekaj let pa tudi s partnerji iz tujine. V tem šolskem letu so dijaki lahko tudi prvič odpravili na prakso v tujini (Malta, Severna Irska) v okviru programa Erasmus+, na šoli pa je odlično zaživelo tudi Izobraževalno središče GCC, ki s predavanji, delavnicami in seminarji za vzgojitelje, učitelje in dijake povezuje strokovna znanja po celotni izobraževalni vertikali.

PRILOGA: Fotografija z lanskega Vrtiljaka (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof., ravnatelj, T: 041 708 945, E: gregor.deleja@gcc.si, S: www.gcc.si

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.