2015/2016

ZLATA DEKLETA Z GCC

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center je na tekmovanju v Zagorju kot najboljši dekliški pevski zbor prejel zlato priznanje z odliko

Dekliško petje ima na Gimnaziji Celje – Center že dolgo tradicijo, ki šolski kulturni utrip dopolnjuje že več kot štiri desetletja. Številnim dosežkom s tekmovanj in festivalov v Sloveniji in tujini, se je 6. 4. pridružilo še zlato priznanje z odliko, ki so ga dekleta in njihov umetniški vodja, prof. David Preložnik, prejele na 25. državni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Zagorje 2016, ob tem pa še tri posebna priznanja – za najboljši dekliški pevski zbor letošnjega tekmovanja, za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi (Andrej Makor: Dobro jutro mamica) in za najboljšo izvedbo sodobne skladbe (Damijan Močnik: Acclamatio). S tem so pevke še enkrat potrdile, da Dekliški pevski zbor GCC sodi med najboljše tovrstne sestave v Sloveniji in Evropi ter stopile v sklepni del pestre sezone polne projektov in turnej, ki jo bodo skupaj s fantovsko zasedbo FaVoZa in skupino The Šlagers tudi uradno zaokrožile na Pomladnem koncertu, ki bo v čast prazniku Mestne občine Celje in 25. obletnici samostojne Slovenije zazvenel v četrtek, 21. 4., ob 19. uri v Narodnem domu Celje. Med srednješolskimi zbori se je kot drugi predstavnik Celja na zagorski reviji z zlatom odel tudi Mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju, sicer pa je na letošnji reviji nastopilo kar 53 otroških in mladinskih pevskih zborov.

Zbor v tem šolskem letu šteje več kot 50 pevk, poleg zlatega priznanja iz Zagorja, pa je potrebno omeniti še 2. mesto v kategoriji enakoglasne mladinske zasedbe z Mednarodnega pevskega festivala Malta 2015, kamor so dekleta potovale oktobra, odmevne praznične koncerte v Velenju, Žalcu in Celju, tradicionalni novoletni koncert, koncert ob kulturnem prazniku v Murski Soboti in več kot 15 nastopov, ki so jih večinoma izvedle skupaj z ostalimi glasbenimi zasedbami GCC, ki dajejo šoli in njenemu živahnemu kulturnemu življenju edinstven prizvok. GCC je tudi ponosna nosilka Kulturna šola 2015-2020, ki ga je v lanskem letu prejela kot edina srednja šola v Sloveniji.

PRILOGA: Fotografiji  (foto1, foto2) s tekmovanja v Zagorju (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

David Preložnik, umetniški vodja DPZ GCC, , 041 804 826

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, , 041 708 945

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, , www.gcc.si

Pojdi na vsebino