2015/2016

VELIKI DOBRODELNI KONCERT GIMNAZIJCEV S CENTRA

Pomagajmo razpreti krila je slogan tradicionalnega predpočitniškega dobrodelnega koncerta GCC s katerim bodo dijaki in učitelji zbirali sredstva Zalo in Loti

Celje, 13. 10. 2015

Že osmo leto zapored bo Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center v sodelovanjem z Interact klubom Celje in Društvom GCC dan pred začetkom jesenskih počitnic pripravila veliki dobrodelni koncert, s katerim bodo letošnje leto pomagali triletni Loti in sedemletni Zali, ki se spopadata s cerebralno paralizo ter obenem ljudi seznaniti s to boleznijo in v njih spodbuditi čut za sočloveka.

V petek, 23. 10., bodo ob 11.40 v športni dvorani GCC nastopili številni gostje iz celjskih srednjih šol in slovenskega glasbenega sveta, ki bodo s svojim nastopom podprli eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem, s katerimi so v preteklih osmih letih sedanji, nekdanji dijaki in učitelji Gimnazije Celje – Center ter gostje in pokrovitelji zbrali že več kot 40.000 EUR v denarju in materialu. Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. č razred, pri akciji pa z zbiranjem prispevka 3 evre ali več sodeluje celotna šola, na koncertu pa so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije. Njihovemu vabilu k nastopu na koncertu so se med drugim odzvali Kataya, Gadi, F&B Acrobatics, Rudi Bučar in zasedba Nude.

»Ideja o jesenskih dobrodelnih koncertih je na GCC vzklila na sestanku dijaške skupnosti šole, ob strahovitih ujmah, ki so prizadele našo regijo. Vse odtlej ponosno nadaljujemo tradicijo naših predhodnikov in tako smo že pomagali žrtvam naravnih nesreč, socialno ogroženim z OŠ Glazija, 10-letni Emi z Apertovim sindromom, Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček, družini Gilvčert, ki je ostala brez strehe nad glavo, naši nekdanji dijakinji Veroniki, ki je v prometni nesreči utrpela hude poškodbe, osnovnošolcu Alenu, ki se je v pogumno spopadel z limfomom in šestčlanski družini iz okolice Celja, letošnji izkupiček pa bomo namenili dvema deklicama s cerebralno paralizo« razlaga Eva Kreže, predstavnica 4. č in Interact kluba Celje.

Na GCC, ki sodi med ene največjih srednjih šol na Celjskem, so na dijake ponosni in pri svojem delu kot članica Unesco ASPnet veliko poudarjajo vrednote kot sta solidarnost, strpnost in čut za sočloveka. Da se tovrstni trud obrestuje, zlasti v časih, kjer so tovrstne vrednote vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo, dokazujejo akcije kot je ta. »Dobrodelnost je močan del tradicije šole, kjer v okviru ekodejavnosti redno zbiramo tudi papir, zamaške in tekstil ter zbrana sredstva namenjamo v Šolski sklad, že vrsto let sodelujemo pri nacionalni akciji Anina zvezdica, zbiramo šolske potrebščine, učbenike, igrače in oblačila ter se odzivamo na aktualne problematike« pojasnjujeta mentorica Dijaške skupnosti Marjana Turnšek in ravnatelj Gregor Deleja.

PRILOGA: Utrinki (12, 3) z lanskega dobrodelnega koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Eva Kreže, 4. č in Interact klub Celje, , 041 745 985       

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, , 041 708 945

Pojdi na vsebino