2016/2017

MEDNARODNI USPEHI DIJAKOV GCC

Odlični rezultati na tekmovanju Best in English ter prestižno mesto za Klementino Krulec na New York University of Abu Dhabi

Začetek koledarskega leta je Gimnaziji Celje – Center prinesel tudi izvrstne rezultate na mednarodnem področju. Na spletnem tekmovanju Best in English so dijaki GCC med 8000 tekmovalci 400 šol iz Evrope in Mehike osvojili ekipno 5. mesto, drugošolec Mitja Suvajac pa je v hudi konkurenci osvojil odlični 6. rezultat.

Na tej celjski šoli, kjer se v programih splošna gimnazija, likovna gimnazija in predšolska vzgoja izobražuje nekaj manj kot 900 dijakom, pa so se razveselili tudi novice iz daljnih Združenih arabskih emiratov. Med več kot 11.000 kandidati za sprejem na prestižno New York University of Abu Dhabi se je četrtošolka GCC Klementina Krulec uvrstila v izbrano skupino štiristotih bodočih študentov iz celega sveta, ki bodo z novim študijskim letom začeli študirati na tej univerzi. Klementina je v Abu Dhabiju sicer preživela drugi vikend v decembru, kjer se je v nizu intervjujev in kadrovskih postopkov potegovala za študij v Združenih arabskih emiratih.

 PRILOGA: Fotografiji Klementine Krulec in Mitje Suvajca (arhiv GCC)

 Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, , www.gcc.si

Pojdi na vsebino