2016/2017

VSESLOVENSKI STARTUP VIKEND NA GCC

Mladinska ustvarjalnost in podjetnost bosta ta konec tedna na Gimnaziji Celje – Center združila več kot 80 srednješolcev iz vse Slovenije

Vseslovenski Start Up dnevi so projekt Ustvarjalnika, organizacije, ki se ukvarja s pospeševanjem mladinskega podjetništva v Sloveniji. Med 17. in 19. 2. se bo na Gimnaziji Celje – Center, ki je ena najaktivnejših šol na tem področju z izjemno prodorno dijaško skupino GCCStartUp, zbralo več kot 80 bodočih podjetnikov – dijakov iz vse države, ki bodo svoje znanje pod vodstvom mentorjev iz vrst najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov uporabili za realizacijo svojih poslovnih zamisli. Mladi bodo svoje poslovne ideje uresničili v 54 urah – od prve zamisli do končne realizacije, in jih ob zaključku svoje zamisli predstavili komisiji, ki bo nagradila najboljše.

Glavni namen druženja je, da se mladim ponudi prvo izkušnjo v poslu in prostor, da svoje znanje in ideje preizkusijo v praksi ter se soočijo s trgom. Organizatorja si želita, da bodo zaradi te izkušnje bolj zaposljivi motivirani za ciljno in usmerjeno razmišljanje o lastni profesionalni oz. karierni poti.
Dogajanje bo trajalo cel konec tedna. Mladi se bodo dobili v petek popoldne – projekt bo z nagovorom ob 15. uri na GCC odprl župan Mestne občine Celje g. Bojan Šrot, nato pa sledijo predstavitve idej in izbor najzanimivejših. Po tem se bodo dijaki povezali v ekipe, ki bodo zamisli tudi uresničile – cilj dogodka je, da vsaka ekipa svojo zamisel spremeni v delujoč produkt in ga ponudi trgu. Pri njihovem delu jim bodo ves čas pomagali mentorji, najizkušenejši slovenski podjetniki, ki bodo z njimi preživeli cel konec tedna. Aktivnosti se bodo zaključile z javno predstavitvijo vseh produktov v nedeljo, 17. 2., med 16.00 in 19.00 v dvorani Narodnega doma v Celju. Takrat bo komisija vlagateljev izbrala tudi najbolj perspektivne zamisli.

PRILOGA: Fotografija dijakov GCCStartUp (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

https://startupdays.ustvarjalnik.org/

Matic Breznik, vodja projekta in poslovni direktor Ustvarjalnika, 041 971 779,

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,

PROGRAM DOGAJANJA:

PETEK, 15.00-19.00 – odprtje dogodka na GCC in predstavitev zamisli s podjetniških krožkov (dogodek bo otvoril župan mestne občine Celje, g. Bojan Šrot, osrednji govornik pa bo znan slovenski serijski podjetnik in investitor Gregor Rebolj)

Med vikendom bodo mladi 54 ur brez prestanka in pozno v noč ustvarjali svoje zamisli, pri čemer se jim bo v tem času pridružilo več kot 30 različnih strokovnjakov s področja podjetništva. 

NEDELJA, 16.00-19.00 – sklepni dogodek v Narodnem domu Celje, na katerem bo vsaka sodelujoča ekipa v 3 minutah predstavila svoj produkt komisiji uglednih slovenskih podjetnikov ter odgovarjala na njihova vprašanja. Predvidoma bodo zmagovalci vikenda znani v nedeljo ob 18.30, ko jim bodo nagrade podelili najvidnejši predstavniki lokalnega gospodarstva.

Sklepna prireditev bo potekala v dvorani Narodnega doma v Celju (Glavni trg 17, Celje).

Pojdi na vsebino