2016/2017

TRI ZLATA CANKARJEVA PRIZNANJA IN DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE NA GCC

Gimnazija Celje – Center ima tri državne lavreatke na tekmovanju iz slovenščine, v soboto, 1. 4. pa bo v knežjem mestu gostila tudi državno tekmovanje iz zgodovine

Na svetovni dan poezije so tri dijakinje Gimnazije Celje – Center (GCC) dobile zlata priznanja na letošnjem Cankarjevem tekmovanju, ki je potekalo 11. 3. na OŠ Dušana Flisa v Hočah. Anja Črepinšek, 4. c, Kaja Tržan, 4. h, in Martina Lenko, 1. a, so se izkazale kot mojstrice slovenskega jezika, Anja Črepinšek pa je zasedla tudi odlično 2. mesto v državi.

Gre za enega v nizu uspehov na državnih in mednarodnih tekmovanjih, ki jih zasedajo dijaki ene največjih srednjih šol na Celjskem, ki bo v soboto, 1. 4. 2017, gostila tudi državno srednješolsko tekmovanje iz zgodovine. Ta dan bo v Celje prišlo 247 dijakov in 70 mentorjev iz vse Slovenije. Z uradnim odprtjem ob 9. uri v športni dvorani GCC se bo začelo 16. zgodovinsko tekmovanje, ki ga organizira Društvo učiteljev zgodovine Slovenije, tokratno pa bo potekalo pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Celje in župana g. Bojana Šrota. Sestavljeno bo iz dveh delov – pisnega in terenskega, tema tekmovanja pa je industrializacija na slovenskem v prvi polovici 19. stoletja. Podelitev nagrad bo ob 16. uri v veliki dvorani Narodnega doma Celje, kjer bo zbrane mlade zgodovinarke in zgodovinarje nagovoril tudi dr. Tone Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje.

PRILOGA: Fotografija prejemnic zlatega Cankarjevega priznanja (od leve proti desni: Anja Črepinšek, Kaja Tržan, Martina Lenko in mentorici Jasmina Temnik Kerš in Tanja Štante Benčina)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC; 041 708 945,

Pojdi na vsebino