2016/2017

MEDNARODNI USPEHI DIJAKOV Z GCC

Mladi fiziki s Centra osvojili 8. mesto na mednarodnem tekmovanju AYPT, konec maja pa Slovenijo na konferenci mreže UNESCO ASP zastopata drugošolec Gal Antončič in prof. Bojan Kostanjšek

Na avstrijskem tekmovanju mladih fizikov AYPT, ki je v Leobnu potekalo med 20. in 22. 4. 2017 je slovenska dijaška reprezentanca, ki so jo sestavljali tretješolka Ema Pilih, četrtošolka Maruša Artiček in drugošolec Mitja Suvajac (vsi z GCC) osvojila odlično 8. mesto v konkurenci 16 ekip iz Evrope in Azije. Mentorsko delo z ekipo sta opravila Borut Namestnik z Gimnazije Celje – Center in dr. Sergej Faletič s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, ki je tudi finančno omogočila udeležbo na tekmovanju.

V minulih dneh pa so se na tej celjski gimnaziji, ki se lahko pohvali z zelo pestrim šolskim in obšolskim življenjem, razveselili še ene izjemne novice. Na vsakoletni mednarodni konferenci mreže Unesco ASP, katere aktivna članica je tudi Gimnazija Celje – Center, bosta Celje in Slovenijo zastopala drugošolec Gal Antonič in profesor Bojan Kostanjšek. Osrednji del konference, ki bo med 28. 5. in 2. 6. potekala v sibirskem mestu Khanty-Mansisyk (Rusija) je ekološki forum »One planet – one future«. Glavna tema foruma so vodni viri, Gal pa bo na konferenci predstavil tudi posebni referat na temo varovanja voda v Republiki Sloveniji.

PRILOGA: Fotografija fizikalne ekipe z GCC (stojijo od leve proti desni: prof. Borut Namestnik, Ema Pilih, Maruša Artiček, Mitja Suvajac)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,

Pojdi na vsebino