2016/2017

ZASLjEMIMO! PRAZNUJE PRVI ROJSTNI DAN

Celjski slam pesniški večeri bodo 3. 6. z večerom slam poezije proslavili prvo obletnico

Poetični stil slam se je v devetdesetih letih 20. stoletja iz Nemčije in ZDA v svetu hitro uveljavil kot neke vrste lirična renesansa, s katero se je pesništvo obogateno s performativnimi elementi in elementi tekmovanja začelo vračati tja kamor sodi – med vse ljudi, ne le poetične navdušence. Celjski slam pesniški večeri, ki so se med Celjani odlično prijeli pod imenom ZASLjEMIMO! bodo tako v soboto, 3. 6., ob 19. uri pri Vodnem stolpu Celje, z glasbeno-pesniškim večerom praznovali prvi rojstni dan. V tem letu so dobili domicil streho Špitala za prjatle, kjer se vsak mesec zbere okrog 60 pesnikov in ljubiteljev te enostavno drugačne poezije.

Pobudo za organizacijo mesečni slam večerov je dal celjski pesnik in igralec Kristian Koželj, sicer tudi mentor pesniškega kluba in slam skupine Sljemerčine, ki od septembra 2016 deluje na Gimnaziji Celje – Center. V njej ustvarja 8 dijakov, ki so na šoli v tem letu zbudili pravo navdušenje nad poezijo in dramsko umetnostjo in skupaj s tradicionalnim natečajem za Naj kratko zgodbo GCC bodo 15. 6. javnosti predstavili novo šolsko literarno revijo Podstrešje.

Junijski slam večer bo imel še posebno tekmovalen naboj, saj bo hkrati tudi kvalifikacijski pesniški turnir za državno prvenstvo v slam poeziji, ki bo septembra v Kamniku in kjer bosta zmagovalec in drugouvrščeni junijskega slama zastopala knežje mesto. Večer pri vodnem stolpu bodo obogatili vložki odličnih mladih glasbenikov z Gimnazije Celje – Center.

PRILOGA: Fotografije s slam večerov v Špitalu (arhiv GCC)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”634″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”195″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Dodatne informacije:

Kristian Koželj, vodja Zasljemimo, 070 535 073,

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,

 

Pojdi na vsebino