2017/2018

TA VESELI DAN KULTURE NA GCC

26 šolskih Prešernovih priznanj za mlade kulturnice in kulturnike z Gimnazije Celje – Center ter nagrade za letošnjo Naj kratko zgodbo uvedli pestro decembrsko dogajanje na GCC

Na Gimnaziji Celje – Center so že deseto leto zapored dijakom, ki so v tem letu prispevali k živahnemu kulturnemu utripu edine slovenske srednje šole, ki se ponaša z nazivom Kulturna šola 2015-2020, ki ga podeljuje JSKD, podelili šolska Prešernova priznanja. Na prireditvi 1. 12. pa so podelili tudi nagrade za tradicionalni literarni natečaj za Naj kratko zgodbo – po mnenju bralcev je tokrat najboljšo z naslovom Zaprašena skrinja napisala Tara Soderžnik, 1. h, po mnenju strokovne komisije pa je najboljša bila zgodba Ljubezen … Kaj je to? avtorice Tanje Goltnik iz 4. c. Letošnji šolski Prešernovi nagrajenci pa so: Neli VOGLAR, Lea STRNAD, Ana Marija OJSTERŠEK, Ina LEDNIK, Tamara CRNJAC, Tinkara LIPOVŠEK, Gašper MARČIČ, Januš SUŠA, Nejc DREV, Regina JAKŠIČ, Angelika FIDLER, Neža KOČNIK, Alina ŠPAN, Eva VREČKO, Samantha Maya ŠOLAJA, Lara ČEDE, Tamara LEVAR, Matevž OGRAJENŠEK, Sebastjan ERNST, Rožle STAJNER, Nik SKERBIŠ, Luka GANIĆ, Enej VIDOVIĆ, Vesna PLOŠTAJNER MUŽAR, Skupina Tooth in the Sky, Skupina The Minors.  V letu 2017 je sicer dogajanje na GCC dopolnilo kar 41 večjih in manjših kulturnih projektov, mnogi izmed njih v sodelovanju s številnimi partnerji iz mesta, regije, države in tujine.

Vsakoletni uvod v zadnji mesec leta je uvedel pestro dogajanje na kulturnem in šolskem področju. 5. in 7. 12. bodo s koncerti v Mariboru in Celju glasbeniki z GCC začeli promovirati novo cd-ploščo, ki so jo izdali ob 60-letnici neprekinjenega delovanja glasbenih zasedb na šoli, kjer letos deluje kar 9 sestavov v katerih sodelujejo sedanji in nekdanji dijaki. December na GCC je tudi tradicionalno posvečen solidarnosti in dobrodelnosti – 15. 12. se zaključuje velika humanitarna akcija #zaPalčico, varno hišo za predšolske otroke z Grosupljega, začenja pa Anina zvezdica, pri kateri  na GCC sodelujejo že nekaj let. 21. 12. podjetniški krožek GCC StartUp v sodelovanjem z Zavodom Socio, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem ter Dijaškim domom Celje pripravlja božično večerjo za socialno ogrožene družine. 15. 12. se na šoli začenja tematski teden na temo spanja, ki ga pripravlja Dijaški razvojni tim in spletni časopis Sledko, ta pa bo v okviru šolskega kariernega programa uvedel tudi projekt »Novoletne zaobljube«, ki je namenjen postavljanju konkretnih kariernih ciljev dijakov in učiteljev šole, začel pa se bo 20. 12. z velikim kariernim dnem, ki ga na GCC pripravljajo v sodelovanjem s Kariernimi centri Univerze v Ljubljani. Dijaki predšolske vzgoje bodo v decembrskih dneh razveseljevali vrtčevske otroke z božično pravljico, v novo leto pa bodo na GCC vstopili s tradicionalnim novoletnim koncertom, ki bo 4. 1. v cerkvi sv. Duha v Novi vasi.

PRILOGA: Fotografija šolskih Prešernovih nagrajencev (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,  

Pojdi na vsebino