2017/2018

DIJAŠKI KONCERTNI VEČER

Recital violinistke Eve Vrečko in pianistke Ane Marije Krajnc bo 12. 3. v Narodnem domu Celje zazvenel v pozdrav letošnji pomladi

Da knežje mesto slovi po odličnem glasbenem šolstvu, ki v tem letu praznuje 110-letnico, ni skrivnost. Na vseh stopnjah se šola več kot 1000 otrok in mladih. Na srednji stopnji v okviru programa umetniška gimnazija – glasbena smer, ki ga v sodelovanju izvajata Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju, pa obe šoli sodelujeta tudi z ostalimi celjskimi srednjimi šolami od koder prihajajo dijaki vzporednega glasbenega izobraževanja. Na Gimnaziji Celje – Center (GCC) se tako šola 14 »vzporednikov«, ki so ob splošni gimnaziji ali predšolski vzgoji vpisani tudi na umetniško gimnazijo glasbene smeri v Celju oz. Velenju.

ponedeljek, 12. 3., se bosta s koncertnim večerom, ki se bo začel ob 19. uri v veliki dvorani Narodnega doma v Celju predstavili dve izvrstni dijakinji vzporednega glasbenega izobraževanja – violinistkaEva Vrečko in pianistka Ana Marija Krajnc. Glede na številne dosežke na domačih in mednarodnih tekmovanjih sodita med vidnejše predstavnike mlade generacije celjskih glasbenikov. Ana Marija Krajnc, ki je pred kratkim osvojila 2. nagrado na mednarodnem tekmovanju Sonus v hrvaških Križevcih, je dijakinja 4. letnika programa predšolska vzgoja na GCC in zaključnega letnika v klavirskem razredu mag. Larise Čanji na glasbeni gimnaziji. Eva Vrečko pa je tretješolka gimnazijskega programa na GCC ter četrtošolka v razredu prof. Petre Arlati Kovačič na umetniški gimnaziji glasbene smeri in študentka predakademijskega programa na slovitem salzburškem Mozarteumu v razredu svetovno znane violinistke in pedagoginje Wonji Kim Ozim.

Za ponedeljkov koncert, kjer so pri organizaciji moči združile GCC, Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju, sta mladi glasbenici pripravili izbor iz njunega letošnjega tekmovalnega programa. Z osrednjega celjskega odra bodo tako v pozdrav letošnji pomladi zazvenela dela skladateljev Bacha, Beethovna, Paganinija, Brahmsa in Rachmaninova. Vstop na koncert je prost.

PRILOGA: Fotografija Eve Vrečko in Ane Marije Krajnc (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Simon Mlakar, ravnatelj GŠ Celje, 051 600 362, 

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, 

Pojdi na vsebino