gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

2017/2018

WALKING ON SUNSHINE

Tradicionalni glasbeni pozdrav poletju z zasedbo The Šlagers in vokalnimi solisti Gimnazije Celje – Center letos v soboto, 2. 6., pri Vodnem stolpu

 

Z devetimi glasbenimi sestavi in 60-letno neprekinjeno tradicijo delovanja glasbenih zasedb Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi med eno najaktivnejših slovenskih šol, ki se ponašajo z nazivom Kulturna šola. Je tudi edina srednja šola, ki ji je JSKD leta 2015 podelil ta naziv. Ob razvejani gledališki, literarni, likovni in multimedijski ustvarjalnosti, ima pri umetniških vsebinah posebno mesto prav glasba in vsi koncerti letošnjega šolskega leta so posvečeni 60-letnemu jubileju. Tudi tradicionalni koncertni pozdrav koncu šolskega leta z zasedbo The Šlagers, ki pod umetniškim vodstvom prof. Saša Šonca, povezuje mlade inštrumentaliste in vokaliste, ki jim je blizu jazz, soul, funk in pop glasba. Ta letos nosi naslov Walking on Sunshinne in bo v soboto, 2. 6., ob 20.30 uri pri Vodnem stolpu v Celju kot del dogajanja Poletja v Celju 2018. Šlagersi bodo na enem najprepoznavnejših letnih odrov knežjega mesta gostili tudi zasedbi nekdanjih dijakov GCC The Takeover in Summer Vibes. Posebna gostja večera bo izvrstna pevka Sandra Feketija, prav tako nekdanja dijakinja GCC. Vstop na prireditev je prost, bo pa dogodek v primeru slabega vremena odpadel.

Koncert bo tudi uvod v pester zaključek šolskega leta, ki ga bo na kulturnem področju sklenil nov projekt šolskega dijaškega razvojnega tima, ki nastaja v sodelovanju z Mestnim kinom Metropol. 14. 6., takoj po predstavitvi druge številke literarne revije Podstrešje, bo v parku  za GCC prva predstava letnega kina, ki bo popestril celjski zgodnjepoletni kulturni utrip še 16., 19. in 21. 6., vedno ob 21. uri. Izbor, začetne predgovore in zanimivo spremljevalno kulinarično ponudbo so pripravili dijaki, na programu pa bodo z mednarodnimi nagradami proslavljene filmske uspešnice Ženska, ki poje, Dvojina, Nikogaršnja zemlja in Daj mi, no! GCC letni kino nastaja tudi kot del evropskega projekta Slovenske kinoteke Razumem film, čigar del je tudi GCC.

Šola, ki domuje v edinstvenem spomeniško varovanem poslopju sredi mesta, bo letos prvič tudi del Poletne muzejske noči. Nekdanji in sedanji dijaki ter profesorji so za obiskovalce pripravili večer odprtih vrat, kjer bodo v ospredju zanimivi secesijski elementi, ki bogatijo poslopje in pestra zgodovina te impozantne vogalne stavbe v današnji Kosovelovi ulici v Celju.

 
PRILOGA: Fotografija z lanskega poletnega koncerta Šlagersov (arhiv GCC)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”660″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”195″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si

Prispevka ni mogoče komentirati.