Glasba, latinščina, MEPI, impro liga, računalništvo in podjetnost na GCC

Na GCC v prihajajočih dneh in tednih začenjamo s sestanki za interesne dejavnosti, krožke in projekte. Vse kontakte mentorjev najdete v dijaških publikacijah, vabili pa vas bomo tudi preko ozvočenja, e-pošte in socialnih omrežij.

AVDICIJE ZA ZBORE (sreda, 11. 9., 12.25 oz. termini po dogovoru)

Nonet GCC (komorna dekliška zasedba pod vodstvom Babare Arlič Kestein – barbara.arlic.kerstein@gcc.si) in FaVoZa (fantovska vokalna zasedba GCC pod vodstvom Gregorja Deleje – gregor.deleja@gcc.si) bosta imela avdicije v sredo, 11. 9., ob 12.25 v glasbenih kabinetih v 1. nadstropju. Opravičite se prosim učiteljem 6. sredine ure. Če na avdicijo ne morete priti, se obrnite na oba mentorja za dodaten termin.

Dekliški pevski zbor pod vodstvom prof. Davida Preložnika (david.preloznik@gcc.si) pa vabil dekleta, da si vse podrobnosti vezane na avdicijo preberejo na tabli med glasbenima kabinetoma v 1. nadstropju, se vpišejo v seznam in vzamejo prijavnico na pianinu pred upravo.

PROGRAMERSKO-RAČUNALNIŠKI IN PODJETNIŠKI KROŽEK (sreda, 11. 9., 10.30)

V sredo, 11. 9., bo tudi sestanek za vse, ki jih zanima programersko-računalniški krožek in pa GCCStartUp (podjetniški krožek). Vsi dijaki vabljeni v fizikalni kabinet v pritličju ob 10.30. Več informacij o obeh krožkih najdete v priponki. Mentor krožkov: Luka Srbič (luka.srbic@gmail.com)

ŠILA – ŠOLSKA IMPRO LIGA (sreda, 11. 9., 13.15)

GCC se lahko pohvali z edino srednješolsko impro ekipo v Celju – gre za improvizacijsko gledališče, kjer skozi igro in sodelovanje krepite sposobnosti kot so javno nastopanje, samozavest in samopodoba. Ena najzabavnejših gledaliških aktivnosti na GCC, kjer boste lahko spoznavali tudi kolege od blizu in daleč, saj GCC impro ekipa redno sodeluje na tekmah in nastopil ŠILE, šolske impro lige, po vsej Sloveniji, sezona pa se tradicionalno zaključuje z nastopom na Festivalu Lent. Uvodni sestanek bo v sredo, 11. 9., 13.15 v učilnici Fizika 1 v pritličju. Mentorica: Mojca Frim (mojca.pibernik@gmail.com)

MEPI (četrtek, 12. 9., 11.35)

Mednarodno priznanje za mlade je program, ki na GCC povezuje več kot 90 dijakov, ki želijo izzivati svoje sposobnosti in dokazati, da je v vseh nas več kot si mislimo – čakajo vas izzivi kot so prostovoljstvo, veščine, rekreativni šport in pustolovske odprave po Sloveniji  in tujini. Uvodni sestanek za vse, ki bi se želeli pridružiti bronasti ali srebrni stopnji programa bo v četrtek, 12. 9., ob 11.35 v stari telovadnici. Koordinatorica: Marjeta Brežnik (marjeta.breznik@gcc.si)

LATINŠČINA (četrtek, 12. 9., 14.00)

Ste vedeli, da ima več kot polovico besednega zaklada vseh evropskih jezikov latinski izvor? Znanstveni termini številnih ved (medicine, prava, botanike itd.) so v latinskem ali grškem jeziku. Za vse, ki vas zanima spoznavanje tega prajezika evropske kulturne zgodovine, že tretje leto na GCC prof. Martina Kešnar (tina.hoyer@gmail.com) izvaja latinski krožek. Vabljeni na uvodni sestanek, ki bo v četrtek, 12. 9., ob 14.00 v učilnici Matematika 2 v 1. nadstropju.

Uprava šole

Skip to content