Piranski angel v Celju

Leta 2014 smo na GCC ob pomoči Veleposlaništva Republike Avstrije in Avstrijskega kulturnega foruma organizirali tradicionalni kulturni večer ob svetovnem dnevu poezije z naslovom TISOČ OGLEDAL. Gre za glasbeno-scenski projekt pravljic svetovno znanega pisatelja Folkeja Tegetthoffa, glasbeni del pa je avtorsko delo celjskega skladatelja Bojana Drakslerja. 31. 8. smo predstavo z velikim uspehom ponovili v atriju kulturnega centra Georgios v Piranu, v petek, 28. 9. 2018, ob 19. uri pa Piranski angel prihaja v Celje, in sicer v dvorano Barbare Celjske v Pokrajinskem muzeju Celje (knežji dvorec, 3. nadstropje). 

V Celju bomo tako ponovno predstavili mednarodno priznanega pravljičarja avstrijskega rodu, Folke Tegetthoff, ki sta mu pisanje in pripovedovanje pravljic postala življenjska filozofija. Gospod Tegetthoff sicer živi v idiličnem okolju nekdanjega samostana na avstrijskem Štajerskem, z našo domovino pa ga vežejo prav posebne vezi, saj vedno več časa preživlja tudi v svojem drugem domu – v Piranu.Velja za ustanovitelja nove umetnosti pripovedovanja, ki združuje klasične elemente fantastične literature s sodobnim jezikom in simboliko. Vendar je pravljica zanj več kot le literarna zvrst. Je življenjski stil, ki odpira nove dimenzije in vodi globlje v nas – je ogledalo naše duše. Do danes je izšlo 43 njegovih knjig v skupni nakladi okrog 1,5 milijona izvodov. Pravljice pripoveduje povsod po svetu, je tudi pobudnik in organizator najpomembnejšega in največjega pravljičarskega festivala v Evropi (Internationales Storytelling Festival).

Tudi naš septembrski večer bo izjemna priložnost, da skupaj z dijaki GCC in učenci II. OŠ Celje ponovno oživite svoje otroške sanje …

S prepletom besede, glasbe in giba bomo predstavili nekaj pravljic izpod peresa gospoda Tegetthoffa.
Nastopajo: dijaki GGC in učenci II. osnovna šola Celje
Koreografija: Breda StepanSandra Jazbec
Umetniško vodstvo: David Preložnik
Literarno-dramski del: Marjana Turnšek
Scenska podoba in luč: Ana Pečnik

Vljudno vabljeni! Vstop prost.

Pojdi na vsebino