gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Poezija iz samovarja 2021

Žal vam moramo sporočiti, da smo zaradi zaostrenih epidemioloških razmer primorani odpovedati dogodek POEZIJA IZ SAMOVARJA, ki smo ga načrtovali v četrtek, 18. 11. 2021, ob 18. uri v Celjskem domu.

S soorganizatorji, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, smo predvideli alternativni termin (četrtek, 24. 2. 2022), vabila vam bomo seveda pravočasno poslali.

Vljudno vas prosim, da odpoved sprejmete z razumevanjem.

Ruska čajanka Gimnazije Celje – Center in Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje bo letos posvečena pesnici Marini I. Cvetajevi

V četrtek, 18. 11. 2021, se bo ob 18. uri v mali dvorani Celjskega doma začela prireditev Poezija iz samovarja, ki jo že nekaj let zapored ob podpori Društva Slovenija Rusija in Sklada Toneta Pavčka pripravlja Gimnazija Celje – Center. Pester literarno-glasbeni program pripravljajo sedanji in nekdanji dijaki GCC z gosti, za kulinarični izbor ruskih jedi pa bodo poskrbeli dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Z mislijo na aktualne družbene razmere kulturni večer nastaja pod naslovom Človek potrebuje človeka/Человеку нужен человек.

Čas je v Rusiji spregovoril skozi dve pesnici. V preteklih letih so dijaki z besedo, glasbo in plesom v slovenščini in ruščini že osvetlili literarno ustvarjanje Anne A. Ahmatove – pa tudi drugih velikanov ruske književnosti, kot so Puškin, Jesenin, Blok –  letos pa bodo posvetili večer Marini I. Cvetajevi – karizmatični pesnici z ekstravagantnim opusom. Tako bodo obeležili 80. obletnico njene smrti in 130. obletnico njenega rojstva, ki bo zaznamovala prihajajoče leto. 

Pokrovitelji dogodka: Društvo Slovenija Rusija, Sklad Toneta Pavčka, Krka, d. d.

Častni pokrovitelj: Ruski dom v Ljubljani – predstavništvo Zvezne agencije Rossotrudničestvo

Vstop na prireditev je prost, je pa obvezna predhodna prijava oz. rezervacija sedeža. Prijave zbiramo do 16. 11. 2021 oz. do zapolnitve prostih mest (80) na TEJ POVEZAVI

Za udeležbo na prireditvi vse goste prosimo za spoštovanje aktualnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2.

Dodatne informacije: info@gcc.si, 03 428 57 00

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content