Pomladni koncert

POMLADNI KONCERT GIMNAZIJE CELJE – CENTER IN ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE POGLEJ GLASBO

Dogodka posvečamo aprilskemu prazniku Mestne občine Celje, 
100-letnici smrti Ivana Cankarja in konca prve svetovne vojne, dnevu upora proti okupatorju in 60-letnici neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov na GCC.

Ni skrivnost, da knežje mesto slovi po odličnih glasbenikih. Ena najbolj razširjenih ljubiteljskih dejavnosti v Celju je zagotovo še vedno zborovsko petje, za kar skrbimo zlasti na celjskih osnovnih in srednjih šolah, kjer imamo odlične mladinske zbore. Mednje sodijo prav gotovo tudi zbori GCC, ob njih pa tudi glasbeni sestavi. Na šoli in v Društvu GCC se lahko pohvalimo kar z devetimi zasedbami, ki uživajo mednarodni sloves, v njih pa sodelujejo sedanji in nekdanji dijaki. 

Tudi tokrat bomo na koncertu prisluhnili ubranemu petju DPZ GCC pod vodstvom profesorja Davida Preložnika, Nonet GCC pod vodstvom profesorice Barbare Arlič Kerstein, Oktet9 in FAVOZA ! pod vodstvom profesorja Gregorja Deleje ter Šlagersov, ki jih vodi profesor Sašo Šonc. 

Program smo v čast našega mesta in države ter visokih jubilejev obarvali praznično in ga zaznamovali z mladostnimi odtenki slovenskih barv.
Ob koncu koncerta bomo v avli Narodnega doma odprli tudi razstavo fotografij POGLEJ GLASBO mladega fotografa Nika Skerbiša, letošnjega maturanta Gimnazije Celje – Center in člana Društva fotografov SVIT. Razstava bo na ogled do 22. 5. 2018.

Vstop prost!

Skip to content