Povabilo na čaj

Živimo v času, ki nas neusmiljeno priganja in vse redkeje dovoljuje, da sami določamo, čemu ga bomo namenili. Namesto da bi sede v miru poklepetali s prijatelji, z njimi stoje popijemo skodelico kave in že hitimo naprej.

Povabilo na čaj v oddaji RTV SLO1 Dobro jutro (38 minut 08 sekund)

Morda pa bo ponedeljek, 21. marca 2011, dan, ko boste lahko malce upočasnili svoj korak in se odzvali našemu Povabilu na čaj ob 19. uri v Narodni dom Celje.

Povabilo na čaj – ПРИГЛАШЕНИЕ НА ЧАЙ smo namreč poimenovali večer ruske glasbe, pesmi in besede, posvečen svetovnemu dnevu poezije. Na njem bodo nastopili mladi celjski umetniki, dijaki Gimnazije Celje – Center in I. gimnazije v Celju. Na odru se jim bodo pridružili še harfistka Ana Železnik(Akademija za glasbo Ljubljana), flavtist Luka Železnik (Univerza za glasbo na Dunaju), baletka Živa Vrečko (Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), priljubljena celjska zasedba Gamma ter Fantovska vokalna zasedba in Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center.

Z vrhunskim umetniškim večerom želimo nadgraditi uspešno prireditev izpred dveh let in z univerzalno govorico umetnosti ponovno povezati kulturo daljne Rusije in slovanskega sveta s knežjim mestom ter občinstvu pokloniti nepozaben praznik poezije.


Zelo bomo veseli, če boste na prvi pomladni večer z nami.

www.gcc.si

www.hisakulture.si

Skip to content