Praznične izbirne ekskurzije

Vse dijakinje, dijake, profesorice in profesorje vljudno vabimo na praznični ekskurziji, ki jih pripravljamo 10. 12. (Zagreb) in 17. 12. (Gradec). Prijave zbiramo do torka, 15. 11. 2022, na povezavi https://forms.gle/rXzKMCdnmsAGvBzR9

BOŽIČNI ZAGREB (sobota, 10. 12. 2022) – program:
Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob 8.00 iz Celja. Vožnja v smeri Hrvaške, prestop meje in nadaljevanje vožnje v smeri Zagreba. Postanek v trgovskem središču Roses za nakup daril ali kavico. Nadaljevanje vožnje v prestolnico, kjer se bomo podali na ogled Zagreba. Med sprehodom bomo izvedeli vse o zgodovini, običajih in mestnem življenju. Sprehodili se bomo mimo Ledenega parka na Tomislavcu, ki se v času adventa spremeni v 2000 m2 veliko drsališče. Okrog Manduševca bo postavljen tradicionalni adventni venec, tam pa bo stala tudi mestna božično-novoletna jelka. Sprehodili se bomo do mogočne katedrale, čez Cvetni trg do spomenika Branke Jurce na znameniti Tkalčičevi ulici, čez Krvavi most na Kapitol do cerkve sv. Marka ter na koncu obiskali še predel pri vzpenjači, kjer se vrsti stojnic s kulinaričnimi dobrotami. Po ogledu boste imeli nekaj časa prosto za samostojne oglede ali manjše nakupe, lahko pa se boste pogreli s kuhanim vinom. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v večernih urah.
CENA 35 evrov (pri udeležbi 40 oseb) vključuje: avtobusni prevoz Celje – Zagreb – Celje, strokovno vodenje potovanja,tematski ogled Zagreba, cestnine, parkirnine.

BOŽIČNI GRADEC IN ČOKOLADNICA ZOTTER (sobota, 17. 12. 2022) – program:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 7.00, odhod avtobusa ter vožnja v smeri Maribora ter nadaljevanje poti s postankom za jutranjo kavico. Obiskali bomo čokoladnico Zotter. Zgodba se začne v nasadih kakava v Latinski Ameriki. Od tam pride surova čokolada v tovarno Bergl. Iz okusne čokoladne mase naredijo različne vrste slaščic z različnimi polnili. Ogled čokoladnice z degustacijo številnih vrst in oblik čokoladnih dobrot. Nadaljevanje poti do Graza. Leta 2003 je bilo mesto »kulturna prestolnica Evrope« in takrat so zgradili številne objekte, ki jih lahko še danes občudujemo: most na Muri, Kunsthaus,… Sprehodili se bomo do ledenih jaslic, ki krasijo dvorišče Deželne hiše. Nadaljevali bomo s sprehodom do glavnega trga, si ogledali številne zanimive stavbe na Gosposki ulici ter Deželno hišo, Staro mestno hišo in se po želji povzpeli na Schlossberg, od koder je prekrasen pogled na mesto in okolico. Popoldan nekaj časa prosto za obisk stojnic, kjer bo dišalo po kuhanem vinu, piškotih, slastnih klobasah, hkrati pa vam bodo pozornost pritegnili številni okraski, figure, svečke, ki so razstavljeni na tržnici. Po ogledu vožnja v smeri proti domu. Prihod domov v večernih urah.

CENA 54 evrov (pri udeležbi 40 oseb) vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vstopnino za ogled čokoladnice z degustacijo, zunanji ogled Gradca.

Odgovorni organizator obeh ekskurzij je turistična agencija Solis Turizem, ki bo vsem prijavljenim po 15. 11. 2022 poslala tudi položnice za akontacijo. Plačilo akontacije pomeni dokončno rezervacijo. Splošni pogoji so objavljeni na TEJ POVEZAVI.

Skip to content