Praznik za umetniško gimnazijo …

Četrtek, 12. 6. 2008, je bil za umetniško gimnazijo pomemben dan, kar nekakšen praznik, saj so se ob 18. uri v Galeriji sodobne umetnosti Celje odprla vrata [link=https://www.gcc.si/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=%C5%A0tudijska%20razstava&order=datedsc][b]4. študijske razstave likovnih del[/b][/link] dijakov tega programa. Obiskovalci so si lahko ogledali najlepša likovna dela, ki so jih ustvarili dijaki od prvega do četrtega letnika pri risanju in slikanju, likovni teoriji, plastičnem oblikovanju in predstavitvenih tehnikah.

Odprtje je popestrila manjša kulturna slovesnost, ki jo je vodila prvošolka Sabina Zaleznik, na kateri so se dijaki zahvalili svojim profesorjem mentorjem: Ratimirju Pušelji, Darji Ravnik, Mojci Å mit, Vesni Tacer in Urški Kreže za strokovno vodenje pri likovnem snovanju, profesorju Igorju Majerletu, ravnatelju Gimnazije Celje – Center, kjer se letos šola že peta generacija "umetnikov", za pozorno spremljanje vsega dela na umetniški gimnaziji, priložnosti, spodbude in nove pobude, ter profesorici Lidiji Fegic Muller in njenim dijakinjam iz programa predšolska vzgoja za sodelovanje na številnih razstavah, kjer so z igranjem popestrile kulturni program.
Tudi letos je sočasno z odprtjem razstave izšel katalog, ki ga je oblikovala in pripravila profesorica Mojca Å mit, z zelo zanimivim pogledom dr. Jožefa Muhoviča na delo dijakov in mentorjev umetniške gimnazije.
Razstavo je uradno odprl za ogled profesor Stane Rozman, podžupan Mestne občine Celje, ki je med drugim izrazil tudi misel, da je postala umetniška gimnazija v celjskem prostoru že močno prepoznavna.
Priznanje dijakom in njihovim mentorjem so z obiskom izrazili mnogi starši dijakov, prijatelji, znanci, nekdanji in sedanji profesorji, še posebej pa smo se razveselili lanskoletnih dijakov, prvih maturantov umetniške gimnazije, letos že študentov, ter priznane slikarke gospe Darinke Pavletič Lorenčak.

Pojdi na vsebino