Premiera: Ščuke pa ni

Kultno besedilo slovenskega pisatelja, dramatika in politika Toneta Partljiča je doslej doživelo že številne odrske in pa tudi televizijsko uprizoritev, tokrat pa s ponosom najavljamo še eno, ki jo bodo izvedli mlade igralke in igralci Mladinskega gledališča Pandam.
To je v lanskem letu s produkcijo igre Zgodilo se je v Gogi, pod okriljem Celjskega mladinskega centra, povezalo dijake treh celjskih gimnazij. Letošnja produkcija poteka pod režiserskim vodstvom tretješolca GCC Tima Jevšenaka.

[nggallery id=352]

Vsebina:
Tokratna zgodba se zapleta in razpleta na podružnici Radia Center, nekje na štajerskem, v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, kjer se vsi zaposleni veselijo nagrade, ki so jo prejeli za najbolj homogen kolektiv. Zabavo prekine praktikant Peter, ki so ga poslali iz glavne postaje radia. Obenem izvedo, da morajo izbrati najboljšega posameznika kolektiva, ki bo nagrajen z dodatnim milijonom dinarjev in tako se začne večna zgodba o boju za premoč nad ostalimi, ki očitno brezčasno bdi nad človeštvom, ne glede na politični sistem, spol ali raso.

Igrajo:
Tea Kordiš – Kremžarjeva, direktorjeva žena, tajnica redakcije
Tim Jevšenak – Kremžar, direktor podružničnega radia
Gea Gračner – Helena, novinarka
Lenart Piano – Kadivec, urednik, novinar
Samantha Rajh – Matilda, napovedovalka
Tin Centrih – Peter, praktikant
Alen Rupnik – Klander, novinar, star borec
Adrijana Supin – Klandrova, njegova žena, gospodinja

Režija: Tim Jevšenak

Predstava traja dve uri in ima en odmor.
Vstop prost
Vljudno vabljeni!

Skip to content