gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Prišli, posneli, zmagali

ZLATO PRIZNANJE za kratki film Obrazi teme

Ocenjevalna komisija državnega tekmovanja iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik: Književnost na filmu, v sestavi Miha Hočevar, Andrej Rozman Roza, Mojca Kavčič in  Katarina Leban Škoda, je odločila, da zlato priznanje v kategoriji 1. in 2. letnik podeli filmu Obrazi teme, ki je bil posnet po literarni predlogi S. Kosovela Svetilka v temi.

Tekmovalno ekipo so sestavljale Eva Šket, Laura Penšek Kozmelj (obe 1. i) in Nastja Zvonar (3. i). Uspeh je toliko večji, ker v posamezni kategoriji podelijo le eno priznanje.

Na državno tekmovanje se je uvrstil tudi film Goščava (Aljaž Primožič, 3. b, Tina Terbovšek, 4. d, Zala Fidler, 4. d, Eva Marš, 4. d, Laura Martinčič, 4. d), ki je bil nagrajen s srebrnim državnim priznanjem.

Na regijskem tekmovanju pa so sicer sodelovali šeMojca Komerčki, 3. i, Nika Dreu, 3. i, Tanja Seničar, 3. c, Luka Lešek, 4. č, Aleksander Breznikar, 4. c, Nejc Drev, 4. i, Jernej Lah, 4. c, Anej Kostrevc, 3. b), ki so nagrajeni s srebrnim priznanjem za filma Črn madež in Tišina nemira.

Tako smo na GCC bogatejši za 3 zlata priznanja in 16 srebrnih.  

Mentorici  sta bili profesorici Nataša Grobelnik in Maja Rak. Pri kratkem filmu Tišina nemira je kot mentor sodeloval  tudi profesor Sašo Šonc in skupina The Šlagers.

Iskrene čestitke!

Objavi komentar

Če želiš objaviti komentar, moraš biti prijavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content