Na NAŠIH STO vse generacije skupaj

Gimnazija Celje – Center (GCC) je bila 21. septembra prizorišče enega od vrhuncev praznovanja 100-letnice stavbe, v kateri deluje. Program NAŠIH STO se je pričel ob 12. uri s tradicionalnim sajenjem drevesa ob svetovnem dnevu miru in nadaljeval z zanimivimi delavnicami. Učilnice so zaživele v posebnem vrvežu znanja, saj so se v njih družili učenci II. osnovne šole Celje, ki je do leta 1974 delovala v teh prostorih, in zdajšnji dijaki GCC. Stavbo je zgodaj popoldne obiskal tudi minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak, sicer nekdanji dijak te šole.

Ob 19. uri se je pričel vrhunec dneva – večerni del prireditve NAŠIH STO, ki je združil zdajšnje in nekdanje dijake, prostori šole pa so zaživeli kot stičišče spominov generacij. Dobro obiskane so bile jazz kavarna, razstava starih šolskih učbenikov, letopisov in drugih dokumentov v naši knjižnici, učilnice eksperimentov, za športne navdušence je bila zanimiva odbojkarska tekma med nekdanjimi dijaki in profesorji. Veliko zanimanja je bilo tudi za učilnico, v kateri smo v sodelovanju s Šolskim muzejem izvedli pouk, kot je potekal leta 1912, poseben prostor pa je na prireditvi imelo tudi društvo GCC. Med večernim dogajanjem je izstopal še izjemni projekt PUSTI SVOJ PEČAT, saj smo posebno učilnico namenili vtisom, zapisom mislim, likovnim utrinkom in prstnim odtisom v glini, ki jih bodo dijaki umetniške gimnazije preoblikovali v medgeneracijski kolaž.

Ob 21. uri se je praznični vrvež zaključil z velikim koncertom nekdanjih in sedanjih glasbenih skupin ter medgeneracijskega zbora ter z afterpartyem v stari telovadnici, prav tam, kjer so dolga leta potekali legendarni šolski plesi.

Celodnevno dogajanje  so vestno spremljali in dokumentirali člani redakcije spletnega časopisa spletko.gcc.si, ki je ta dan pričel s svojim delovanjem.

Zahvaljujemo se organizacijskemu odboru prireditve, vsem mentorjem delavnic, zdajšnjim in nekdanjim dijakom ter profesorjem, ki so s skupnimi močmi izvedli ta izjemen projekt. Hvala tudi vsem pokroviteljem, medijskim sponzorjem in medijem, ki so naš projekt  podprli.

Največja zahvala pa seveda vsem generacijam GCC, ker ste bili ta dan z nami.

Celodnevno dogajanje v petih minutah:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yx-_Hg7sUDM&feature=g-u-u[/youtube]

Uprava šole

[nggallery id=307]

Foto: Rok Rakun

Dopoldansko dogajanje 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IUUYk-sWCs4[/youtube]

Obisk ministra za notranje zadeve dr. Vinka Gorenaka

[nggallery id=324]

Saditev drevesa

[nggallery id=323]

DELAVNICE

Učilnica 1912

 [nggallery id=318]

Po rusko, po rusko

[nggallery id=308]

Pusti svoj pečat

[nggallery id=309]

Stres in zdravilne rastline

[nggallery id=317]

Iz našega arhiva

[nggallery id=314]

V vrtincu zgodovine

[nggallery id=310]

Eksperimenti, eksperimenti

[nggallery id=319]

Yo   español

[nggallery id=321]

Vse o samopodobi

[nggallery id=322]

 Afriški plesi

[nggallery id=320]

Delo v redakciji novega spletnega časopisa – berite spletko.gcc.si

 [nggallery id=312]

Društvo GCC

[nggallery id=311]

Druženje ob kulinaričnih užitkih

[nggallery id=313]

Družabna kronika

[nggallery id=315]

Skip to content