Ravnatelj sprejel najboljše naravoslovce

Danes je ravnatelj Igor Majerle v knjižnici sprejel najboljše dijake, ki so se udeležili državnih tekmovanj iz znanja kemije, biologije in fizike.[imagebrowser id=115]

27. januarja se je 23 dijakov četrtih letnikov udeležilo šolskega tekmovanja iz biologije. Na državno tekmovanje v Ljubljani so se uvrstili trije dijaki Denis Žele iz 4.č, Alja Zottel iz 4.č in Anja Čolig iz 4.f razreda, kjer so vsi trije dosegli bronasto Proteusovo plaketo. Vsem tekmovalcem sta bili mentorici profesorici Majda Kamenšek Gajšek in Saša Ogrizek.

Na šolskem tekmovanju iz znanja kemije je 27 dijakov osvojilo bronasto Preglovo priznanje, od tega se jih je 10 uvrstilo na državno tekmovanje. Profesorica Smiljana Adamič Vasič je bila mentorica Muzel Janji, Cestnik Alji, Žganku Andreju, Plaznik Anji, (vsi iz 1.c), Jerneju Pušniku iz 3.b in Alji Zottel iz 4.č. Profesorica Jožica Kovač je bila mentorica Borutu Kopinšku iz 1. č, Žanu Žuriču iz 1. d ter Urbanu Jugu in Špeli Tržan iz 3. d. Izmed vseh je srebrno Preglovo priznanje osvojila Alja Zottel.

26. marca se je osem naših dijakov udeležilo regijskega tekmovanja (celjska-koroška regija) iz znanja fizike, ki je potekalo na Gimnaziji v Slovenj Gradcu. V prvi skupini je Marko Kresnik iz 2. b dosegel bronasto priznanje. Vsem tekmovalcem sta bila mentorja profesorja Borut Namestnik in Otmar Uranjek.

Skip to content