Razstava Sobivanje

AQ galerija GCC

Sobivanje

Tina Konec z dijaki Gimnazije Celje – Center (2. letnik umetniške gimnazije – likovna smer)

torek, 29. 3. 2022 od 13.15

odprtje razstave

četrtek, 21. 4. 2022 ob 12.30

zaprtje razstave in razgovor dijakov s Tino Konec

Z razstavo Sobivanje odpirano novo galerijo Gimnazije Celje – Center, ki poleg prostora za razstavljanje vizualnih del naših dijakov predstavlja inkubator za neodvisno umetniško ustvarjanje dijakov GCC.

Na pričujoči razstavi Sobivanje se prepletajo umetniška dela naše bivše dijakinje GCC, zdaj že uveljavljene vizualne umetnice, Tine Konec z vizualnimi izdelki dijakov 2. letnika umetniške gimnazije – likovna smer.

Tina Konec je z dijakinjami in dijaki 2. i raziskovala možnosti izražanja v mediju risbe. Izdelali so dve nalogi na temo sobivanja, pri izvedbi obeh pa so k risbi pristopili na manj pogost način. Pri prvi nalogi so risali z grafitnimi svinčniki na črn papir, pri čemer so bili pozorni na ujemanje svojega izdelka, tako vsebinsko kot oblikovno, z izdelki sošolcev. Podobno je bilo pri drugi nalogi, kjer so risali s črnimi pisali na več paus papirjev, ki so jih nato prekrili med sabo in šele tako dobili zaključeno celoto. Čeprav so bili v prvi fazi pozorni na ujemanje lastnega dela in sobivanje njegovih posameznih fragmentov, so se s svojimi risbami na več ravneh povezali tudi z risbami sošolcev ter tako znova razmišljali o sobivanju.

Ob zaprtju razstave bodo dijaki s Tino Konec vodili pogovor o njeni umetniški poti od gimnazijskih časov na GCC do danes ter o ustvarjanju in delu umetnikov na področju vizualne umetnosti nasploh.

Galerija bo odprta po dogovoru.

Skip to content