Slavnostni koncert ob 10. obletnici FaVoZe

Glasbeni sestavi GCC neprekinjeno delujejo že 62 let in zborovsko petje je imelo med njimi vedno prav posebno mesto. Do šolskega leta 2004/2005 je bilo skoraj izključno v domeni deklet in številnih uspešnih zborovodij, tedaj pa je glasbeni utrip na šoli dopolnila prva fantovska vokalna zasedba Oktet 9, ki še danes pod vodstvom mentorja Gregorja Deleje povezuje nekdanje dijake GCC. Zaradi uspehov zasedbe in velikega interesa fantov za zborovsko petje je v šolskem letu 2009/2010 Oktet dobil podmladek FaVoZo, fantovsko vokalno zasedbo Gimnazije Celje – Center, ki letos praznuje desetletje delovanja in se z veseljem spominja več kot 200 koncertov in nastopov, zlatih priznanj z regijskih tekmovanj in mednarodnih tekmovanj na Malti ter turnej na Češko, Malto, Madžarsko, Hrvaško, v Srbijo, Bosno in Hercegovino, Avstrijo, Nemčijo in Italijo.

Na slavnostnem koncertu, ki bo 31. 1. ob 19.00 v Narodnem domu Celje, se bo na odru z aktualno zasedbo srečalo več kot 50 nekdanjih pevcev, na programu pa bo izbor del, ki so na različne načine zaznamovale in povezale generacije pevcev fantovskih vokalnih zasedb na GCC.

Posebej za to priložnost je nastala tudi projektna zasedba, ki jo bo vodil redni profesor Jože Fürst, priznani slovenski zborovski dirigent, dolgoletni profesor zborovskega dirigiranja na Univerzi v Mariboru in mentor vseh treh zborovodij na GCC.

Vstop na koncert je prost.
Vljudno vabljeni.

Skip to content