Slovenski verzi z ruskim pridihom in pogovor s pesnico Barbaro Korun

V torek, 8. marca 2016, bomo ob 10.30 v šolski knjižnici pozdravili sodobno slovensko pesnico Barbaro Korun, s katero se bo pogovarjal Zoran Pevec, predsednik Celjskega literarnega društva. Pred tem bodo naše dijakinje ob glasbi in plesu predstavile v slovensko-ruski kombinaciji znane pesmi najbolj znanih slovenskih avtorjev 20. stoletja. Kulturni dogodek bo del obsežne prireditve v počastitev 20. obletnice nagrade veronika, ki jo podeljuje Fitmedia Celje za najboljšo pesniško zbirko v tekočem letu.

Vljudno vabljena po dva dijaka iz vsake oddelčne skupnosti, predvsem takšna, ki se morda tudi sama ukvarjata s pesnjenjem ali pa rada bereta poezijo, in profesorji, ki ste tedaj prosti. Prireditev po trajala predvidoma do 12. ure.

Tudi na GCC smo se pridružili praznovanju 20. obletnice Veronikine nagrade, ki jo v knežjem mestu podeljujemo slovenskim pesnicam in pesnikom. Del projekta je tudi natečaj za nagrado Mala Veronika, ki je namenjen srednješolskim poetom in njihovim stvaritvam. Ponosni smo, da na natečaju sodeluje tudi predstavnik GCC, in sicer Amadej Canjuga iz 3. i razreda s pesmijo Sadni vrt. Vabimo vas, da ga s svojim glasom podprete tudi vi. Za pesem lahko glasujete na povezavi: https://www.veronikini-veceri.si/natecaj-mala-veronika/pesmi/296-sadni-vrt.html, glasovanje pa je odprto do 22. 3. 2016.

Skip to content