Srčna pisma za male borce

Na GCC smo se odzvali srčnemu povabilu Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan, da ob priložnosti SVETOVNEGA DNEVA REDKIH BOLEZNI, ki bo 29. februarja, naredimo nekaj posebnega, dobrega in zelo srčnega za otroke z redkimi boleznimi in njihove družine.

Ustvarjali bomo SRČNA PISMA ZA MALE BORCE – srčna sporočila podpore, razumevanja in sočutja otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

Napiši SRČNO PISMO ZA MALE BORCE –  srčno sporočilo podpore, razumevanja in sočutja otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

KAKO LAHKO SODELUJETE:

  • Napišite pisemce, ki naj vsebuje sporočilo, misel, verz … podpore, spodbude, sočutja ali ljubezni in ga ustvarjalno in lepo oblikujte (npr. zraven še kaj narišete).
  • Pisemce lahko pripravite za točno določenega otroka z redko boleznijo (njihove zgodbe so objavljene na povezavi: https://viljem-julijan.si/sklad-viljem-julijan/) ali na splošno za vse male borce/katerega koli otroka z redko boleznijo.
  • Tako pripravljenega ga prinesite v knjižnico, kjer boste na kuverto pripisali »Srčna pisma za _________ (ime otroka z redko boleznijo).«

Srčna pisma bomo zbirali od petka, 7. februarja, do petka, 21. februarja, v posebnem kotičku v knjižnici.

Podrobnejše informacije dobite v knjižnici, kjer lahko pismo po želji tudi napišete, saj bo za vas na voljo tudi material za ustvarjanje, pisala in kuverte.

Vaša pisma bomo poslali DRUŠTVU VILJEM JULIJAN, ki jih bo nato predal družinam otrok z redkimi boleznimi (poimenska tistim, ki so jim namenjena, splošna po njihovi izbiri). 

Projekt »Srčna pisma za male borce« je človekoljuben in dobrodelen projekt, ki ga izvajajo v Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Namen projekta je širjenje osveščenosti o redkih boleznih in podpora malim bolnikom, hkrati pa spodbujanje sprejemanja drugačnosti, empatije in solidarnosti med otroci in mladimi do otrok z redkimi boleznimi.

Več o projektu: https://viljem-julijan.si/srcnapisma/

Redke bolezni so večinoma težke in neozdravljive bolezni, zato mali bolniki skupaj s svojimi družinami doživljajo zelo težke stiske. Vsaka podpora v takšni stiski veliko pomeni, hkrati pa bomo s tem dali malim borcem priznanje za njihovo borbo z boleznijo ter priznanje neprecenljive vrednosti njihovega življenja in obstoja, ne glede na njihovo zdravstveno stanje ter njihovo dolžino življenja.

Več o redkih boleznih: https://viljem-julijan.si/redke-bolezni/

Pripravila Tanja Tratenšek, prof., po povabilu Društva Viljem Julijan za sodelovanje v projektu Srčna pisma za male borce.

Skip to content