Start up your life 2021

Tradicionalni jesenski podjetniški vikend na GCC
Petek in sobota, 22. in 23. 10. 2022 na Gimnaziji Celje – Center

PRIJAVE: prijavite se lahko do 14. 10. 2021, 14.00 na TEJ POVEZAVI.

INFO SESTANEK: torek, 12. 10., 08.45 v kabinetu dijaške skupnosti v pritličju.

UVOD …

Živimo v času, ki nam nudi ogromno virov za izobraževanje, rast in uživanje, a hkrati v  času, kjer so ogromne spremembe stalen del našega vsakdana. Podjetnost in inovativnost sta zagotovo ena izmed najbolj perspektivnih kompetenc 21. stoletja, zato te vabimo, da storiš nekaj izjemnega za svojo prihodnost in se pridružiš jesenskem podjetniškem vikendu Start Up Your Life 2021.

Imaš željo narediti nekaj več iz sebe? Imaš namen spremeniti svet? Ali pa mogoče pripeljati svojo idejo v javnost? Se bi rad/a naučil zelo pomembnih veščin?  Potem se nam pridruži!

Podjetniški vikend je lahko tudi idealen uvod v celoletni podjetniški krožek GCC StartUp, ki ga bo vodila ekipa izkušenih mentorjev. 

KAKO PODJETNIŠKI VIKEND SPLOH POTEKA?

Podjetniški vikend bo vodila ekipa 3 mladih podjetnih duš z veliko energije in nasvetov ter 2 izkušena podjetnika, ki bosta energiji in nasvetom dodala tudi modrost. Mentorji te bodo ves čas vodili ter usmerjali skozi vse korake: od iskanja ideje do pisanje poslovnega načrta in poslovnega govora, zato si lahko brez strahu. Izkušnje niso potrebne, potrebna je le dobra voljo in motivacija.

Učenje ni nujno prijetno, vse dokler k temu ne pristopimo prijazno. Izobraževanje ni nujno učinkovito, dokler ni sproščeno. Samo znanje ni dovolj za doseči sanje, če ni prežeto z optimizmom. Širjenje znanja in razgledanosti pa preraste v globlje poslanstvo, ko podajanje znanja postane široko dostopno vsakomur, ki je željan znanja in se je pripravljen učiti.

KAKO SE PRIPRAVIM NA PODJETNIŠKI VIKEND?

Posebnih priprav ne potrebuješ. Pred začetkom vikenda bomo izvedli 2 kratki delavnici (on-line), in sicer v četrtek, 14. 10. ob 18. uri in v torek, 19. 10., ob 17. uri (povezavo boste dobili na dan srečanja po e-pošti). Namen teh je, da se pobližje spoznaš s podjetništvom in najdeš svojo idejo, projekt ali izziv, ki bi ga rad/-a rešil/-a. Termin za uvodni delavnici se dogovori naknadno po prijavah.

Za več podrobnosti si oglejte celoten zapis in program na koncu. Če se bo epidemiološka situacija slučajno poslabšala, bomo podjetniški vikend preselili na svetovni splet in ga izvedli na daljavo.

EKIPA PODJETNIŠKEGA VIKENDA

Vodja ekipe, ki jo boste spoznali in z njo sodelovali na vikendu in po njem pri razvoju vaših projektov, je Luka Srbič. O sebi pravi, da je preprost, energičen ter ambiciozen. Njegov prvi podjetniški (ne)uspeh je Maklus — blog o tehnologiji, ki je prerasel v mini digitalni medij s štirinajstčlansko ekipo. Pri tem projektu je že dosegel zelo veliko, med drugimi tudi sodelovanje z največjim medijem v Sloveniji ProPlus. Predvsem pa je osvojili veliko znanja o motivaciji, organizaciji, marketingu. Po Maklusu je nadaljeval in začel več projektov (med drugimi Bodi programer), a sem je najbolj našel v organizaciji in marketingu. Po študentski zaposlitvi pri Red Bullu je prevzel spletno prodajo in marketing za podjetje BeLife kombučo, trenutno pa vodi digitalno agencijo v Ljubljani in podjetniške aktivnosti za mlade na Gimnaziji Celje – Center. Znanje, ki ga je doslej usvojil, rad predaja naprej, medtem pa si že izbira tudi višje cilje. Verjame, da podjetništvo ni zgolj pridobivanje dobička, temveč pot osebnega razvoja in napredka. Podjetništvo vidi kot način razmišljanja (in življenja), kjer lahko vsak živi življenje po svojih pravilih in prioritetah … Se pa je potrebno zavedati, da je pot tista, ki je najbolj pomembna in da ima vsak izziv ter način življenja svojo ceno ter značilnosti, ki pa niso vedno samo pozitivne. 

Luka bo vsem udeleženkam in udeležencem pomagal pri iskanju idej oz. projekta, (samo)motivaciji in organizaciji ekipe za doseganje skupnih ciljev, ustvarjanje (digitalne) skupnosti in še na veliko področjih, ki so povezana s tehnologijo, marketingom, postavljanjem ciljev, prioritet in iskanjem sreče.

Ekipo bo cel čas spremljala tudi oblikovalka Veronika Rožmanc, ki pravi, da že od majhnega rada ustvarja in obožuje vse, kar je povezano z oblikovanjem. Je vedno nasmejana, igriva, navihana in ima rada otroke. Vse te lastnosti je združila in oblikovala minimalističen kotiček sreče, ki raste z otrokom in ima dušo: OLI. S to podjetniško se je uvrstila med deseterico najperspektivnejših mladih podjetnikov prve generacije štipendistov Ustvarjalnikove Fundacije za ustvarjalne mlade in na koncu tudi osvojila nagrado za Naj mladinski startup leta 2019. Udeležencem bo pomagala pri grafičnem oblikovanju, kreativi, oblikovanju spletnih stranih strani, ustvarjanju enotnih zgodb in osebne znamke … Več o Veroniki najdeš tukaj: https://oli-sotor.com/zgodba/ 

ČASOVNICA

Petek, 22. 10. 2021 (od 14.00 do …)

  • predstavitev programa in predavateljev v učilnici FIZIKA2,
  • najdi svoj smisel in z njim svojo poslovno idejo (začetek dela na idejah),
  • prototipiranje, delo na poslovnih modelih,
  • vmesni odmori s prigrizki in večerja.

Sobota, 23. 10. 2021 (od 8.30 do 19.00)

  • uvod v podjetništvo, plusi in minusi podjetništva in podjetnikov, pomen mreženja, iskanja problemov/izzivov in pomen ekipnega dela
  • delo na poslovnem modelu in začetek dela na predstavitvah idej, kako dobiti podporo in prodajati na kickstarterju
  • motivacija, delo na predstavitvah idej in predstavitve ter presenečenje na koncu,
  • vmesni odmori s prigrizki, zajtrk in kosilo.

Za prehrano v času vikenda (večerjo 1. dan, zajtrk in kosilo 2. dan) bo poskrbela GCC. Obstaja tudi možnost, da iz petka na soboto prespite na šoli (vse kar potrebujete je udobna spalna vreča in ustrezen toaletni pribor 😊).

Udeležba na vikendu je brezplačna, saj bomo tudi letos projekt izvedli s pomočjo Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

PRIJAVE: prijavite se lahko do 14. 10. 2021, 14.00 na TEJ POVEZAVI.

Skip to content