Start up your life

Spiritov počitniški teden podjetnosti na GCC

23.-30. 10. 2020 na svetovnem spletu

Opis in uvod

Prijave na Startup vikend, ki jih zbiramo do 22. 10. 2020: Povezava

Živimo v času, ki nam nudi ogromno virov za izobraževanje, rast in uživanje, a hkrati v  času, kjer so ogromne spremembe del vsakodnevice. Podjetnost in inovativnost sta zagotovo ena izmed najbolj perspektivnih ved v 21. stoletju.

Če želiš storiti nekaj dobrega za svojo prihodnost in mogoče celo začeti s svojim projektom (iniciativo) potem je podjetniški vikend najboljša izbira!

Imaš željo narediti nekaj več iz sebe? Imaš namen spremeniti svet? Ali pa mogoče pripeljati svojo idejo v javnost? Se bi rad/a naučil zelo pomembnih veščin?  Potem se nam pridruži!

Podjetniški vikend je uvod na celoletni podjetniški krožek, ki ga bo vodila ekipa mentorjev. 

KAKO PODJETNIŠKI VIKEND SPLOH POTEKA?

Podjetniški vikend bo vodila ekipa, ki je sestavljena iz 3 mladih podjetnih duš z veliko energije in nasvetov ter 2 izkušenima podjetnikoma, ki bosta energiji in nasvetom dodala tudi modrost. Mentorji te bodo ves čas vodili ter usmerjali skozi vse korake: od iskanja ideje do pisanje poslovnega načrta in poslovnega govora, zato si lahko brez strahu. Izkušnje niso potrebne, potrebna je le dobra voljo in motivacija.

Učenje ni nujno prijetno, vse dokler k temu ne pristopimo prijazno. Izobraževanje ni nujno učinkovito, dokler ni sproščeno. Samo znanje ni dovolj za doseči sanje, če ni prežeto z optimizmom. Širjenje znanja in razgledanosti pa preraste v globlje poslanstvo, ko podajanje znanja postane široko dostopno vsakomur, ki je željan znanja in se je pripravljen učiti. Našo ekipo sestavljamo štirje mladi podjetniki, polni pozitivne energije in skrbi da naši mentoriranci združijo prijetno s koristnim in odnesejo od podjetniškega vikenda veliko več kot podjetniško znanje.

Kako se pripravim na podjetniški vikend?

Posebnih priprav ne potrebuješ. Pred začetkom vikenda bomo izvedli vsaj 2 delavnici, katerih namen je, da se pobližje spoznaš s podjetništvom in najdeš svojo idejo, projekt ali izziv, ki bi ga rad/a rešil/a. Termin za uvodni delavnici se dogovori naknadno po prijavah.

Za več podrobnosti si oglejte celoten zapis in program na koncu. Glede na epidemiološko situacijo ga bomo izvedli na daljavo!

Predstavitev ekipe

Urša Žorž – kdo je Urša? (zapis Urše)

To sem jaz. Včasih malo nora, kadar je potrebno, pa tudi resna. 17 let sem bila zaposlena v velikem podjetju. Septembra 2010 pa sem skočila v podjetniške vode. Tako sem odprla svoj s.p. Eventio, organizacija dogodkov in izobraževanj. Do sedaj sem organizirala preko 100 manjših in večjih dogodkov , med katerimi je najbolj znan 500 podjetnic – največji dogodek za žensko podjetništvo v Sloveniji. Ta dogodek smo še z dvema podjetnicama peljale do leta 2018, ko smo ga uspešno prodale.

Lani sem začela novo zgodbo, ki je zate verjetno bolj zanimiva. Organizirala sem dogodek za milenijce, imenovan <https://ursazorz.com/noben_me_ne_razume_2019/> Noben me ne razume, ki bo ravno tako postal tradicionalen in bo naslednje leto maja. Poleg organizacije dogodkov včasih tudi stojim na odru in predavam na različne podjetniške tematike (izvedla sem preko 70 predavanj v lastni režiji ali kot vabljena gostja) in poslovno svetujem ter mentoriram (bodoče) podjetnike. Do sedaj sem mentorirala približno 50 oseb, veliko od

teh je bilo kar precej mladih. Mentoriram tiste, ki svoje podjetniško pot šele začenjajo in tiste, ki so v podjetništvu različno dolgo, pa potrebujejo svetovanje za nadgraditev svojega posla.

Več o meni najdeš tukaj: <https://ursazorz.com/to-sem-jaz/izkusnje>. Po duši in dejanjih sem romantik in večna optimistka – s prepričanjem, da se nam v življenju stvari zgodijo z določenim namenom in da je vse točno tako, kot mora biti. Obožujem sončne zahode, naravo, kulinariko, pristne in globoke pogovore o življenju, odnosih in rasti … Kave ne pijem, obožujem pa čaj, s katerim začnemo jutro in zaključim večer.

Jose Antonio Morales (zapis Joseja)

My name is Jose Antonio Morales, I was born in Peru, today I live in Slovenia with my family. It is always weird to write a text about me, feels like I’m trying to convince you of something. So instead, I will share with you my Life Purpose, as a way to get to know each other in a more human way: “I want to meet new people, from everywhere to learn and teach how to enjoy our individual time on Earth.”

As a child, I thought that life was like a computer game, I wanted to win the game, and I wanted all my friends to win as well. I have always been entrepreneurial. In the first part of my professional life, I made businesses in the field of technology. In the second part, I focused on Social Entrepreneurship. I have experience with big corporations, startups, and freelancers. I am a generalist, and that gives me a unique capacity to connect dots in original ways. That also means I’m not an expert in a specific field, I like to think I know a lot about many topics.

Interested about my story? Click here to read about the most important turning-points in my life.. <https://medium.com/datadriveninvestor/the-art-of-versioning-yourself-36be991d0d00>

Veronika Rožmanc

Sem Veronika Rožmanc, industrijska oblikovalka. Trenutno pa se izobražujem za grafično oblikovalko.  Že od majhnega rada ustvarjam in obožujem vse, kar je povezano z oblikovanjem. Sem vedno nasmejana, igriva, navihana in imam rada otroke. Vse te lastnosti sem združila in oblikovala minimalističen kotiček sreče, ki raste z otrokom in ima dušo: OLI.

S to podjetniško idejo sem se uvrstila med deseterico najperspektivnejših mladih podjetnikov prve generacije štipendistov Ustvarjalnikove Fundacije za ustvarjalne mlade in na koncu tudi osvojila nagrado za Naj mladinski startup leta 2019. 

Pomagam ti lahko pri grafičnem oblikovanju, kreativi, oblikovanju spletnih stranih strani, ustvarjanju enotnih zgodb in osebne znamke … Več o meni najdeš tukaj: https://oli-sotor.com/zgodba/ 

Maja Kosi

Nekateri me poznate kot mlado podjetnico, drugi kot ”tisto, ki dela stvari za kužke”.

Pri petnajstih letih sem stopila na svojo samostojno podjetniško pot. Zakaj? Ker obožujem izzive in delam stvari drugače, na svoj način.

Leta 2016 sem ustanovila blagovno znamko modnih dodatkov za hišne ljubljenčke, Doggy Lilly. Glavna inspiracija je bila seveda moja psička Lilly, zaradi katere sem stopila na pasjo sceno.

V življenju se držim načela, da je mogoče doseči vse, če si pripravljen vložiti čas, energijo in vztrajati do konca. Kadarkoli delamo na kakšnem projektu, razmišljam ”out of the box” – to me je pripeljalo do zanimivih sodelovanj, predvsem v poslovnem svetu.

Več o meni najdeš: http://www.majakosi.com/ in na https://doggylilly.si/

Luka Srbič

Preprost, energičen ter ambiciozen. Moj prvi podjetniških (ne)uspeh je Maklus — blog o tehnologiji, ki je prerasel v mini digitalni medij s štirinajst člansko ekipo. Pri projektu smo dosegli veliko, med drugimi tudi sodelovanje z največjim medijem v Sloveniji ProPlus. Predvsem pa sem osvojili veliko znanja o motivaciji, organizaciji, marketingu. Po Maklusu sem nadaljeval in začel več projektov (med drugimi Bodi programer), a sem se najbolj našel v organizaciji in marketingu. Po študentski zaposlitvi pri Red Bullu sem prevzel spletno prodajo in marketing za podjetje BeLife kombučo, trenutno pa soustvarjam digitalno agencijo z podjetjem v Ljubljani in podjetniške aktivnosti za mlade na Gimnaziji Celje – Center. 

Znanje, ki sem ga sam že osvojil, rad predajam naprej, medtem pa si že izbiram tudi višje cilje.Verjamem, da podjetništvo ni zgolj pridobivanje dobička, temveč pot osebnega razvoja in napredka. Podjetništvo vidim, kot način razmišljanja (in življenja), kjer lahko vsak živi življenje po svojih pravilih in prioritetah … se je pa potrebno zavedati, da je pot tista, ki je najbolj pomembna in da ima vsak izziv ter način življenja svojo ceno ter značilnosti, ki pa niso vedno samo pozitivne. 

Pomagam ti lahko pri iskanju idej oz. projekta, motivaciji samega sebe in organizaciji ekipe za doseganje skupnih ciljev, ustvarjanje (digitalne) skupnosti in še na veliko splošnih področjih, ki so povezani s  tehnologijo, marketingom, postavljanjem prioritet in iskanjem sreče 🙂

Časovnica

  • petek, 23. 10. 2020, od 17.00 do 20.00 (3h): predstavitev programa in predavateljev;  
  • ponedeljek, 26. 10. 2020, od 16.00 do 20.00 (4h): uvod v podjetništvo, plusi in minusi podjetništva in podjetnikov, pomen mreženja, iskanja problemov/izzivov in pomen ekipnega dela;
  • torek, 27. 10. 2020, od 16.00 do 20.00 (4h): najdi svoj smisel in z njim svojo poslovno idejo (začetek dela na idejah);
  • sreda, 28. 10. 2020, od 16.00 do 20.00 (4h): prototipiranje, delo na poslovnih modelih; 
  • četrtek, 29. 10. 2020, od 16.00 do 20.00 (4h): delo na poslovnem modelu in začetek dela na predstavitvah idej, kako dobiti podporo in prodajati na kickstarterju;
  • petek, 30. 10. 2020: od 17.00 do 20.00 (3h):  motivacija, delo na predstavitvah idej in predstavitve ter presenečenje na koncu.

Podjetniški vikend bo izveden s pomočjo Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Skip to content